3. 11. 2010.

Darko Rundek: U decembru svirka u Beogradu

Hrvatski kantautor Darko Rundek i Kargo trio sviraće 22. i 23. decembra u Beogradu, i tom prilikom će promovisati novi album "Plavi avion"

Koncert će biti održan u ustanovi kulture "Vuk Karadžić", i to u velikoj sali "Aleksandar Popović" u kojoj se održavaju pozorišne predstave i umetnički performansi, sa 400 mesta za sedenje.
Rundekov "Plavi avion" trebalo bi da bude objavljen do kraja meseca, a koncerti u Beogradu deo su regionalne turneje na kojoj autor i njegov bend promovišu taj album - prvi studijski od 2006. godine, kada se na tržištu pojavilo ostvarenje "Mhm a-ha oh yeah da-da".
U međuvremenu, Rundek je objavio albume sa muzikom iz pozorišnih predstava "Balade Petrice kerempuha" i "Brod za lutke", kao i koncertni album "Live u Domu omladine" (2008).
Novi album "Plavi avion" je sredinom septembra najavljen singlom "Para ljude vara" koji predstavlja, kako se u najavi pred koncert navodi, "poučnu pesmicu o kraju kapitalizma".

Prodaja ulaznica za koncerte u "Vuku Karadžiću" počeće 8. novembra po ceni od 2.000 dinara.

Darko Rundek i njegov bivši bend Haustor smatraju se u pionirima jugoslovenskog novog talasa, a Rundek je krajem osamdesetih posle raspada Jugoslavije i ratova koji su usledili, pokrenuo uspešnu solo karijeru sa raznim pratećim sastavima.

Нема коментара: