03.10.2010.

Pozdrav iz Beograda: Repetitor zaslužuje svjetsku slavu

Pred svega dvjestotinjak ljudi sinoć je u Tvornici kulture održana prva večer beogradskog rock festivala 'Pozdrav iz Beograda' na kojoj su nastupili Multietnička atrakcija, Stuttgart Online i Repetitor koji je svojim nastupom još jednom dokazao da je bend svjetske kvalitete i zaslužuju globalnu slavu
D.Jagatić|TPortal

Unatoč rijetkoj prilici da na jednom mjestu vide recentnu srpsku novu rock scenu, koja je s razlogom hvaljena od rock kritičara iz regije, zagrebačka publika sinoć nije pokazala čak ni znatiželju, s obzirom na svega dvjestotinjak duša. Sudeći po njihovim reakcijama, uglavnom već upoznatih s izvođačima i glazbom koju mogu od njih očekivati. Koncert je tek negdje oko 22:30 otvorila Multietnička atrakcija. Demir Ahmetović na basu i Osman Ahmed na bubnjevima i za mikrofonom. Konceptualno vrlo zanimljiv bend sa sjajnim basistom i jednako razvaljenim bubnjarom koji je ponudio dobrih 30 minuta uobličene buke uz niz zafrkancija od strane bubnjara i respektabilnu svirku obojice. Nažalost, njih nije gledalo ni stotinjak ljudi.

Potom su na scenu stupili Stuttgart Online u istoj instrumentalnoj postavi. Bojan Slačala na basu i Marko Barišić na bubnjevima. I dok je Multietnička atrakcija izvela više konceptualan pristup rocku, Stutgartt Online ponudio je još bučniji oblikovani zid, ali znatno melodiozniji i pitkiji. Odlična svirka, prijemčive melodije i sjajne vokalne izvedbe basiste Bojana. Negdje iza ponoći na pozornici su se pojavili kao prut tanak gitarista Boris Vlastelica, Ana Marija Cupin s basom većim od nje te iza bubnjeva sakrivena Milena Milutinović, okupljeni u grupu Repetitor. No ono što je uslijedilo od njih je troje napravilo divove rock'n'rolla koji bi komotno mogli dijeliti lekcije mnogim respektabilnim rokerima iz regije.

Snagom White Stripesa i uvjerljivošću jedne Nirvane, Repetitor je složio toliko prekrasnu buku ispunjenu autorskim dodirom sjajne Borisove gitare, jednako razigranog Mileninog basa, kao i životinjski moćnog zvuka bubnjeva malešne Ana Marije, da je neupućena publika pala u trans. Dakako, onaj pozitivan, s iskrenim osmjesima na licima i milinom u ušima jer Repetitor zvuči apsolutno svjetski. Da je kojim slučajem nastao u Detroitu ili Brightonu, Repetitor bi uz pomoć neke velike diskografske kompanije danas bio na krovu svijeta. Ovako nam ostaje privilegirana činjenica da su stasali u našem susjedstvu te da imamo priliku svako toliko uživati u njihovu nastupu. Uz odličan zvuk (unatoč praznoj Tvornici) te njihovo vidno dobro raspoloženje, svirali su kao da se u Tvornici nalazi barem 1500 njihovih najvjernijih obožavatelja. No ono što je možda najvažnije za njih reći jest da su jako mladi i vraški talentirani. Pruži li vam se prilika, nikako ne propustite njihov nastup u vašem gradu, kao uostalom i drugu večer Pozdrava iz Beograda u sklopu koje večeras u Tvornici nastupaju Threesome, Ola Horhe i Jarboli.

Нема коментара: