29. 7. 2010.

Guns N' Roses: Predgrupa - bend Danko Jones

Za atmosferu pred koncert Guns N' Roses koji će se 23. septembra održati u Beogradskoj areni, pobrinuće se kanadski rock bend Danko Jones. Danko Jones postoji od 1996. godine i poznat je kao žestok koncertni bend koji obično deli scenu sa Guns N' Roses, Motorheadom i Sepulturom a 2002. godine The Rolling Stones im je poverio otvaranje njihove svetske turneje "40 Licks"

Bend Danko Jones dobio je naziv prema frontmenu, pevaču i gitaristi Danku Džonsu a čine ga i bas gitarista JC i bubnjar Dan Kornelius. Bend je od svog osnivanja do danas, dobio status stabilnog, često prisutnog, dinamičnog rock benda koji dovodi do usijane atmosfere gde god da se pojavi.


Osnovani su sa ciljem da isključivo nastupaju kao koncertni bend ali 1999. godine ipak objavljuju i prvi album "My love is bold" sa koga se izdvojio singl "Bounce". Ovaj album im 2000. godine donosi nominaciju za nagradu JUNO za najbolji alternativni album. Od 1999. do današnjih dana, objavili su oko 12 izdanja i osvojili brojne nominacije i nagrade. Do sada su nastupali na velikom broju festivala širom sveta - na festivalima u Nemačkoj - Roskilde, Rock Am Ring, Rock Im Park, With Full Force i Wacken Open Air, na festivalima Hellfest i Furiafest u Francuskoj, Metaltown u Švedskoj, Pinkpop i Lowlands u Holandiji, Tuska, Ruisrock i Ankkarock u Finskoj, Gampel u Švajcarskoj, Wireless u Velikoj Britaniji, Sziget festivalu u Mađarskoj i na mnogim drugim.

Pored nastupa sa bendom, frontmen Danko Džons ima zapaženu karijeru i kao radio voditelj i kolumnista za više muzičkih magazina kao što su Rock Gard (Nemačka), Guitar for the Practicing Musician (Nemačka), Rockstar Magazine (Švajcarska), Close-Up iz Švedske i RockZone iz Španije. O statusu koji uživa ovaj bend u svetu, govori i da se u njihovom poslednjem spotu - "Full of Regret" pojavljuju i glumačke zvezde Elijah Wood i Selma Blair kao i frontmen Motorhead-a Lemmy Kilmister i Mike Watt (Minutemen, Firehose, Stooges). Kako biste videli šta vas očekuje na koncertu 23. septembra u Beogradskoj areni, pogledajte sledeće muzičke spotove ove grupe. http://www.dankojones.com/media/videos/

Нема коментара: