28.10.2010.

Partibrejkers: Dobili monografiju

Izdavačka kuća LOM objavila je tri nove knjige koje se mogu naći na Sajmu knjiga u Beogradu: Posle monografije o Milanu Mladenoviću "Dečak iz vode", izašla je i monografija o grupi Partibrejkers "Srce kuca tu je"

Tim povodom Cane i Anton iz Partibrejkersa gostovaće na štandu LOM-a (Prsten Hale 1) u nedelju 31. oktobra od 17 sati, družiti se sa čitaocima i potpisivati knjige.
Monografija sadrži sve pesme benda i preko 200 fotografija.

- Teško bi bilo naći nekog na muzičkoj sceni ko je na svom početku tako mnogo obećavao, a onda, uprkos svemu, još više postigao. Prvi album Paribrejkersa i danas je jedan od najsnažnijih rok istupa u istoriji ove muzike kod nas. Kao jedna od par najuticajnijih jugoslovenskih ploča, svojim bazičnim rokenrol zvukom kombinovanim sa ovdašnjim uličnim slengom, direktno je odgovorna za pojavu gomile autentičnih rok bendova širom zemlje, od sredine osamdesetih pa sve do danas. Naravno, oni se nikad nisu odrekli svog puta niti njegove moralne poruke – Partibrejkersi su nastavili produbljujući isti zvuk sve do najnovijih vremena, ostajući često sami na poprištu. Ne znam šta može više biti simbol otpadničkog rok stava, izgleda i zapitanosti od Canetovog nezaboravnog glasa i Antonove režeće gitare. Kao Rolling Stonesi i Led Zeppelin, i Partibrejkersi su stvorili svoju mitološku sliku, koja stiže pre njihove muzike, čineći ih poznatim i tamo gde se rokenrol ne sluša, ali su nam naš arhetip kako rokenrol jedino može da izgleda i zvuči, navodi Dragan Ambrozić u recenziji knjige.

Нема коментара: