6. 10. 2010.

Let 3: Mrletovo međunožje sa slikom Kosorove

Članovi Let 3 oprobali su se kao glumci nastupivši kao deo ansambla koji je premijerno izveo predstavu "Kiklop" 4. oktobra u pozorištu "Scena Gorica" u Velikoj Gorici, u Hrvatskoj. Predstavu je dodatno začinio basista Let 3 Damir Martinović-Mrle pokrivši međunožje fotografijom hrvatske premijerke Jadranke Kosor!

- U Velikoj Gorici je održana premijera "Kiklopa" u adaptaciji Gorana Ferčeca, koja je u kombinaciji s Letom 3 svakako garantovala nešto nepredvidivo. Ovog puta servirana je slika premijerke i to na jednom interesantom mestu za koje znamo da su ekscentrični članovi rock grupe često 'ustupali' za slanje svojih poruka, piše www.dnevnik.hr.
Večernji list ocenjuje "Kiklopa" kao "divlju, testosteronsku viziju Euripidove satirske drame u adaptaciji Gorana Ferčeca i režiji Ivice Buljana, (koja je) u nekoliko je navrata drsko dotaknula simbole hrvatske današnjice, od ismejavanja dominantne religije do vrlo slikovite poruke premijerki Jadranki Kosor čijim je portretom Mrle iz Leta 3 prekrio svoj obnaženi penis.

Još dokaza:
- Predsjednica Vlade Jadranka Kosor daje potporu slobodi umjetničkog izražavanja u Republici Hrvatskoj te će prvom prilikom doći pogledati predstavu, saopštila je Vlada Hrvatske.
- Damir Martinović Mrle iz riječke grupe Let 3 od početka predstave na sceni je bez gaća, da bi u jednom trenutku prekrio svoje spolovilo portretom predsjednice Vlade Jadranke Kosor, primetio je i www.tportal.hr.
U predstavi reditelja Ivice Buljana po Euripidovoj satiri "Kiklop", Let 3 izvode muziku, a uz glumce Marka Cindrića i Franu Maškovića, pojavljuje se Mrle, pevač Zoran Prodanović-Prlja i ostatak Let3. U dionizijskim bahanalijama sudeluju mladi i talentovani glumci i plesači, te studenti Akademije dramskih umjetnosti u Zagrebu.

Нема коментара: