11. 10. 2010.

Gotan Project: Francuski tango osvetnici u Beogradskoj areni 17. novembra

Incognito i Arena Beograd dovode Gotan Project u Beograd u sklopu nove turneje gde će predstaviti svoj treći studijski album "Tango 3.0" i nastupiti, po prvi put, u Beogradskoj areni, 17. novembra od 20h!

Gotan Project se pojavio na muzičkoj sceni 1999. i pridobio publiku svojim inovativnim miksom tanga i elektro muzike. Elegantan trio u crnim odelima napravio je veliki internacionalni uspeh debi albumom "La Ravancha del Tango".
Gotan Project osnovali su u Parizu, Filip Koen Solal, Eduardo Makarof i Kristof H. Miler, francuski esteta, argentinski gitarista i švajcarski programer. Posle par eksperimenata inspiraciju su pronašli u tangu obogativši scenu zavodljivom muzikom i zvucima Argentine.

Debi izdanje "La Revancha del Tango" objavljen je 2001. godine, album koji je zvuk Argentine doveo na svetsku scenu. Žive u Parizu, gradu za koji slobodno možemo reći da je drugi dom tanga. Gotan Project su obišli ceo svet, od Tel Aviva do Tokija, oduševili su publiku svojim nastupom, na kojem, gotovu trećinu koncerta, belo platno prekriva scenu dok publika posmatra siluete koje izvode tango.
Sebe definišu kao "vrhunske argentinske muzičare prognane u Pariz", a kao najveću inspiraciju navode Karlosa Gardelu, Astora Pjacola i druge. Njihova muzika obilno se koristi u filmovima i televizijskim serijama, kao i za potrebe raznih plesnih performansa.
Drugi album "Lunatico" sa jakim uticajem džeza izašao je 2006. godine, a na trećem "Tango 3.0" predstavili su 11 numera koje čine čudesnu mešavinu tradicionalnog tanga, daba, džeza i elektronike.

Ulaznice za koncert biće u prodaji od 12. oktobra po cenama od 2.300, 2.600, 2.900 i 3.300 dinara na sledećim prodajnim mestima: Beogradska arena, "Ušće" Shopping mall, Dom omladine, knjižara Delfi (SKC), Eventim, i preko sajta Arene i "Tickets".

Нема коментара: