6. 10. 2010.

Bombaj štampa: Angelina stopirala izlazak albuma

Izlazak povratničkog albuma Bombaj štampe "Neka DJ odma' dole siđe" i planirana turneja još jednom su otkazani, a ovog puta odgodi je kumovala američka glumica i novopečena redateljka Angelina Jolie

Prvi album posle okruglo 20 godina ("Ja mnogo bolje letim sam" objavio je Diskoton 1990.) prvobitno je trebao da bude objavljen u proleće. No, grupa je čekala odobrenje Rolling Stonesa za korišćenje dela njihove pesme "Tumbling Dice" u numeri "Palim se na guranje". Napomena: Jagger i Richards su, uz Chucka Berryja i Wilca Johnsona (ex Dr. Feelgood), stalna inspiracija autorima Branku Đuriću i Nedimu Baboviću, koji su se njima i javno zahvalili na omotu davnašnje ploče. Dozvola iz menadžmenta Stonesa je stigla pred leto pa je, zajedno sa izdavačkom kućom Dallas Records, grupa odlučila da odgodi izlazak albuma za jesen.

- Kompletan tiraž CD-a je proizveden i sada je u skladištu Dallasa, međutim, opet moramo odgoditi izlazak albuma, rekao je gitarista Nedim Babović.
Sada je razlog glumački angažman Branka Đurića Đure u rediteljskom prvencu Angeline Jolie, čije je snimanje počelo pre sedam dana u Budimpešti. Đuro će zbog toga biti odsutan dva meseca.

- Besmisleno je objaviti CD u situaciji kada ne možemo krenuti i na planiranu promotivnu turneju, objašnjava Babović. - Već je sve bilo pripremljeno za prve koncerte u Sarajevu, Banja Luci, Mostaru i Tuzli, a potom i u Hrvatskoj. Naravno, ništa nije otkazano. Čekamo da se album pojavi pred Novu godinu, a onda ćemo zakazati nove termine koncerata.

Нема коментара: