12. 10. 2010.

Beogradski jazz festival: Volite zavođenje?

Ovogodišnji, 26. Beogradski jazz festival biće održan od 28. do 31. oktobra pod sloganom "Jazz seduction"

Dom omladine je za beogradsku publiku priredio raznovrsan muzički program podeljen u nekoliko "programskih" celina, pa će tako jazz festival otvoriti "Divovi" Ridžmor Gustafson i Vejn Šorter u Centru "Sava".
Iste večeri, u okviru ponoćnog programa "Hot & Tasty" u Domu omlafine Beograda nastupiće Pannonia Project iz Srbije i Kraak i Smaak iz Holandije.

- Beograd će na otvaranju festivala, uz muziku Vejna Šortera imati priliku da čuje i doživi sam vrh jazz muzike, što se nije dogodilo od koncerta legendarnog Gilespija, rekao je Vojislav Pantić, umetnički direktor BJF-a. - Slogan ovogodišnjeg festivala je Jazz seduction jer želimo da zavedemo publiku. Želimo da grad igra u ritmu jazz muzike.

Cena ulaznica za prvo veče festivala iznose od 1.200 do 1.800 dinara za Centar "Sava", odnosno 600, na dan koncerta 800 dinara za svirke u Domu omladine.

Drugog dana festivala "Posetićemo legende" u Domu sindikata kada će nastupiti Kornelije i Aleksandra Kovač, kao i kvartet Čarlija Hadena iz Amerike. Ponoćni program u Domu omladine nazvan "Funky smiles" rezervisan je za Zekerman Big Bend. Cene ulaznica za drugo veče iznose 800. 1.000, 1.200 dinara za koncerte u Domu sindikata, odnosno 600, na dan koncerta 800) dinara za Dom omladine.
Trećeg dana na Kolarcu će biti održane "Lekcije iz stila" nastupima Enrika Rave i Nacionalnog jazz orkestra iz Francuske , dok je "Žensko veče" u Domu omladine uz Sine Eeg i Alis Rasel. Poslednjeg dana festivala nastupaju Džejson Moran i Mangus Lingren u Domu omladine.

Za više informacija i satnice koncerata, posetite sajt festivala.

Нема коментара: