17. 7. 2010.

Kerber: Snima se novi album


Niški bend Kerber poznat po pesmama "Mezimac", "Nebo je malo za sve", "Kad ljubav izda" i "Ratne igre", priprema novi, sedmi studijski album posle 15 godina diskografske pauze

- Do sada smo snimili šest-sedam sjajnih pesama i nastavljamo rad na ostatku albuma. Autor nekoliko pesama biće Duško Arsenijević, koji je napisao neke naše velike hitove. Na muzičku scenu vraćamo se u originalnoj postavi - Tomica, Bane, Mada, Hartl i ja, rekao je frontmen Goran Šepa Gale.
On kaže da su pauzu napravili zbog "situacije u zemlji".

- Opšta je besparica i apatija, mnogo je medija koji forsiraju neku drugu vrstu muzike. Međutim, sada su se stvorili uslovi i neke nove i ideje i smatramo da je pravo vreme za naš veliki kambek, a i dužni smo to svojoj publici.

Gale kaže da će nove pesme biti u njihovom stilu - melodične i sa dobrim tekstovima.

- Ugradićemo u muziku i svoje godine, a to je u svetskom rokenrolu dalo prave rezultate. Malo je svirača u Srbiji koji prave svoju muziku, svi idu lakšim putem, a to je pozajmljivanje i muzike i stajlinga. Sve u cilju da se što pre nametnu publici, koja odavno gubi kompas u masi svega i ne zna šta voli. Sve je postala zabava za jednokratnu upotrebu. Rokenrol će preživeti, jer jedini nije materijalizovan. Nas i naše publike, koja ne pripada prethodno opisanoj kategoriji, ima dovoljno, kaže Goran.

Album bi trebalo da bude objavljen do kraja godine.

Нема коментара: