28. 7. 2010.

Gitarijada u Zaječaru: Kiki i Van Gog zvezde festivala


Nastupi Psihomodo popa, Van Goga, Pilota, Bjesova, Najt šifta, Đorđa Davida, pored takmičarskih bendova, obeležiće ovogodišnju Gitarijadu u Zaječaru. Gitarijada će trajati od 5. do 8. avgusta, a koncerti će biti održani na prostoru između gradskog bazena i stadiona
Blic

Gitarijada će početi 5. avgusta u 20 sati otvaranjem Međunarodnog salona fotografija. Narednog dana, prve zvanične takmičarske večeri, najpre će nastupiti prošlogodišnji pobednici publike zaječarski bendovi Brejn demidž i P.L.O.D.. Nakon toga, na binu će izaći Lens Lopez, a zatim sledi nastup takmičara. Po završetku takmičarkog dela, nastupaju Psihomodo pop, Van Gog i OverDrajv. Treće večeri nastupiće prošlogodišnji pobednik žirija, somborski bend Dark ocean, slede takmičarski bendovi, a onda Kiki i Piloti, Bjesovi, Najt šift, a Gitarijadu će zatvoriti nastup Đorđa Davida.

Prema rečima Nemanje Cerovića iz Centra za kulturu, za goste rok kampa, osim besplatnog smeštaja, biće obezbeđen i po jedan obrok i piće. Istovremeno, na Kraljevici će biti locirani i bajkeri.
- Očekujemo najmanje 1.000 motora, a u našem kampu će biti dva, tri šatora od po 200 kvadrata. Imaćemo bogat program, kao što je utakmica između rokera i bajkera, takmičenje u obaranju ruke, bacanju gume, nadvlačenju konopca. Imaćemo i nastup profesionalnih akrobata na motorima iz Bugarske i Mađarske - rekao je Slaviša Milenović, predsednik zaječarskog moto kluba „Trijumf”.
Kamp za bajkere naplaćivaće se 400 dinara po motoru, a kamperi će dobiti suvenir, bonove za ručak i piće. U organizaciju 44. Gitarijade, kako kaže Perislav Ducić, direktor Centra za kulturu, uključene su javne ustanove i preduzeća i Turistički savez grada.
- Pokrovitelji su grad Zaječar, Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja i Ministarstvo kulture. Ukupni troškovi Gitarijade su blizu devet miliona dinara, a grad Zaječar će izdvojiti između četiri i četiri i po miliona dinara - kazao je Ducić.
Članovi stručnog žirija biće Milan Šćepanović iz Najt šifta, Kiki Lesandrić i za sada još neizabran predstavnik TV „Košave”.

Takmičari
„Bolesna štenad” Beograd
„Alhemija” Beograd
„Pry” Novi Sad
„Plastic Sundey” Niš
„Stonedillers” Čačak
„ShejdiKruu” S. Mitrovica
„Megawat” Požarevac
„Delirijum” Zaječar
„Trilogija” Zaječar
„As I fall” Banja Luka
„Shraf” K. Mitrovica

Program
6. avgust
Brejn demidž
P.L.O.D.
Lens Lopez
takmičarski deo
Psihomodo Pop
Van Gog

7. avgust
Dark Ocean
takmičarski deo
Kiki i Piloti
Bjesovi
Najt šift
Đorđe David

Нема коментара: