7. 7. 2010.

Frenkie i Elemental: Na evropskoj kompilaciji

Nedavno okupljanje muzičara iz cele Evrope koje se održavalo u Briselu pod nazivom "Diversidad", među kojima je iz BiH bio pozvan Frenkie a iz Hrvatske Remi i Shot iz Elementala, rezultiralo je snimanjem zajedničkog albuma

Album koji će uskoro izaći predstavlja prvi singl za pesmu "The Experience".
Singl od danas možete besplatno skinuti na službenoj stranici Diversidada – www.diversidad-experience.com, gde usput možete pogledati i video spot za tu pesmu, a koja predstavlja i svojevrsnu himnu ovog velikog projekta.
Na spotu i pesmi "The Experience" učestvovali su:
Spike Miller (France)
MC Melodee from La Melodia (Netherlands)
Frenkie (Bosnia)
Curse (Germany)
Orelsan (France)
Mariama (Germany)
Remi and Shot from Elemental (Croatia)
Rival (Belgium)
GMB (Netherlands)
Marcus Price (Sweden)
Valete (Portugal)
Luche from Co Sang (Italy)
Nach (Spain)
Pitcho (Belgium)
"Diversidad" je projekat pod pokroviteljstvom Evropske komisije, koji okuplja najbolje urbane izvođače. Čak dvadeset izvođača iz cele EU učestvovalo je u desetodnevnom druženju tokom kojeg su snimili zajednički album i dokumentarni film.

DIVERSIDAD : THE EXPERIENCE video music from DIVERSIDAD EXPERIENCE on Vimeo.


Frenkie i Elemental jedini su muzičari pozvani iz zemalja koje nisu u Evropskoj Uniji, čime je učinjen i presedan u dosadašnjoj tradiciji manifestacije "Diversidad". Iako je Elementalu to bio prvi iskorak prema inostranoj publici, Frenkie je svoju muziku već predstavio "preko bare". Njegova pesma "Soundtrack" je zasvirala u holivudskom spektaklu "The Incredible Hulk" i našla se na istoimenom CD-u s muzikom iz filma.

Нема коментара: