7. 7. 2010.

Darko Rundek: Slavlje u Pulskoj areni


Darko Rundek učestvovaće na slavljeničkom koncertu 10. jula u Pulskoj areni koji proslavljeni glumac Rade Šerbedžija organizuje povodom deset godina postojanja njegovog pozorišta Ulysses sa Briona

"Koncert simboličnog naziva „ODISEJA – koncert u povodu deset godina Kazališta Ulysses” okupit će mnoge glazbenike i prijatelje Kazališta Ulysses koji su u proteklih 10 godina bili učesnici i gosti u sklopu bogatog programa Kazališta Ulysses", saopštio je Kroacija rekords (Croatia Records).

Uz Rundeka učesnici koncerta su glumci Vanesa Redgrejv, Franko Nero, muzičari Josipa Lisac, Ðorde Balašević, Kemal Monteno i Saša Lošić, zatim Ivanka Mazurkijević, Livio Morosin, Putokazi i drugi.

Rundek i Šerbedžija su prethodno sarađivali u zajedničkoj režiji predstave pozorišta Ulysses "Balade Petrice Kerempuha" po istoimenom delu Miroslava Krleže. Rundek je napisao muziku (uz Violinistkinju svog Kargo orkestar Isabel) za predstavu koja se pojavila na CD-u "Balade Petrice Kerempuha" (2008), a učestvovao je uz Šerbedžiju i u glumačkoj postavi.

Нема коментара: