7. 7. 2010.

Džeger Vs. Ričards: Bura zbog knjige gitariste Stonsa


Iako će Kit Ričards, gitarista benda Rolling Stones, svoju autobiografiju „Life“ objaviti tek u oktobru, detalji iz knjige koji su procurili u javnost razbesneli su Mika Džegera i menadžment benda, koji je pokušao da ubedi Kita da „ublaži“ neke detalje

To ne čudi, budući da Ričards naširoko piše o Džegerovim ljubavnim aferama, kao i o njegovom konzumiranju droge.
Mik Džeger i Kit Ričards su prijatelji skoro 60 godina
Za autobiografiju „Life“ Kit je od izdavačke kuće „Little Brown“ dobio honorar od 4,8 miliona funti, a kako navodi izvor londonskog „Dejli mejla“, pojedini izvodi iz knjige su pošteno preznojili advokate izdavačke kuće.
Ričards se, naravno, najviše bavi Džegerom i bez dlake na jeziku piše o njegovim ljubavnim poduhvatima i tvrdi da se Mik loše odnosi prema ženama, kritikuje ga što je uništio svoj brak sa Džeri Hol i što je bio okrutan prema Merion Fejtful. Takođe, Kit nije propustio priliku da detaljno opiše početak sedamdesetih, kada je Džeger u ogromnim količinama uzimao kokain i marihuanu.

Normalno, ni Mik mu nije ostao dužan i zlobno je prokomentarisao da će to biti „veoma interesantno štivo“, kao i da je uvek smatrao da je „veoma bitno da se uopšte nečega sećaš da bi o tome mogao da pišeš“.
Sa druge strane, Ričards je Džegera optužio da je ego manijak i da je opsednut kontrolom.
- Mik sve mora da drži pod svojom kontrolom i tu nema pomoći. Čim se probudi, već je na telefonu i zove nekog. Ja sam totalna suprotnost, svako jutro kada se probudim srećan sam što sam uopšte živ i treba mi nekoliko sati da dođem sebi - kaže gitarista slavnog benda.

Mada najveći pesimisti smatraju da će knjiga u kojoj se sigurno nalazi još mnogo sočnih detalja dovesti do definitivnog kraja Stonsa, prijatelji dvojice muzičara tvrde da su Kit i Mik prijatelji skoro 60 godina i da opstaju zajedno, iako se uglavnom slažu kao rogovi u vreći.

Нема коментара: