6. 1. 2010.

Let 3: Dva kultna albuma u Srbiji


Kultni prvenac riječkih otkačenjaka Let 3 "Two Dogs Fuckin'" (1989) i isto takav drugi album "El Desperado" (1992) nedavno je posle dvadeset godina samo vinilnog i kasetnog bivstvovanja konačno na diskovima objavio Dallas Records

Srpska podružnica Dallasa saopštila je da su albumi sada reizdani na disku i vinilu. Omot vinila je identičan kao originalni, a knjižica diska, uz istu naslovnu stranu je obogaćena fotografijama i tekstovima. Zvuk je remasterizovan, a bonus su neobjavljeni snimci i retki koncertni zapisi.

Bonus na "Two Dogs Fuckin'" su "We Are Lost", odnosno engleska verzija velikog jugoslovenskog hita i generacijske himne "Izgubljeni", zatim neobjavljena "Pere pere" u trajanju od 12 minuta i živa verzija "Ne trebam te" sa koncerta u ljubljanskom klubu "Turist" 1992. godine.

Bonus "El Desperada" sadrži "Elevry Budy Nous'a", "Pogibe" (takođe uživo iz "Turista") i žive verzije "Fahrenheite" i "Pokvarena žena".

U pripremi su četiri videospota snimljenih na koncertima u "Rupi" oktobra 2009. godine: "Niotkuda", "U rupi od smole", "Armada" i "Pokvarena žena". Režiser je Radislav Jovanov Gonzo, autor kultnih spotova za "Dijete u vremenu", "Naftu" i "Profesora Jakova".

Нема коментара: