6. 1. 2010.

Izabran: Najbolji spot decenije

Nedavno je izabran najbolji spot prethodnih deset godina. Pohvalno je to da nije presudio budžet za sam spot, skupocena oprema i scenografija, kao ni specijalni efekti. Najvažnija je bila ideja. Ipak, mislimo da je odlučujući faktor bio činjenica da najbolji spot biraju gledaoci i fanovi direktnim glasanjem preko Interneta, pa je i pobedio trenutno najaktuelniji spot. Ne kažemo da je nezasluženo, ali ljudima je prosto u glavi ono što im je trenutno pred očima. A još kad je to takva lepotica, koja i te kako ima šta da ponudi, oskudno obučena, uspeh je zagarantovan

Dakle, posetioci jednog od najpoznatijih svetskih muzičkih video sajtova glasali su i izabrali "Najbolji spot decenije". To je spot za pesmu "Single Ladies", a vlasnica je, ko drugi do prelepa Bijons (Beyonce). Ona je već trijumfovala na MTV-jevoj dodeli nagrada u kategoriji "spot godine". Izazovni ples jedne od najpopularnijih pevačica današnjice viđen je na globalnoj mreži više od 350 miliona puta. A, vala, imalo je i šta da se vidi!

Još jedan dokaz da nije važna količina novca uložena u video spot, već prevashodno dobra zamisao jeste i drugo mesto na ovoj prestižnoj listi. To je svakako moj favorit, Fatboy Slim, s pesmom "Weapon of Choice" iz 2001. godine. Svi se sećamo sjajnog plesa u holu praznog hotela čuvenog oskarovca Kristofera Vokena (Christopher Walken). Bez sumnje, fenomenalan spot.

Na trećem mestu je zauvek aktuelna Madona sa spotom za pesmu "Hung Up" iz 2005. Četvrta je Kajli Minog sa sjajnom pesmom iz 2001. - "Can’t Get You Out of My Head". Peti je Eminem i najstarija pesma na listi, "Stan" iz 2000. Šesto mesto pripada često spominjanoj Rijani. Pesma je, naravno, "Umbrella" iz 2007, a na prvom mestu u Velikoj Britaniji ovaj hit je proveo celih deset nedelja. Sedmi je "Outkast" i stvar koja je bila nezaobilazna na svim žurkama u to vreme, pa čak i danas - "Hey Ya!" (2003) Osmi su "Coldplay" i spot za pesmu "The Scientist" iz 2002. Deveto mesto pripada sjajnoj animaciji grupe "Gorillaz" iz 2005. godine, pesma "Feel Good Inc.". Na začelju je "OK Go" sa pesmom "Here It Goes Again" iz 2006. i preko 48 miliona pregleda na netu.

To je bila top-lista najboljih spotova u prethodnih deset godina, a vi gledajte spotove i uživajte i u novoj deceniji koja sledi.

Нема коментара: