12. 1. 2010.

FC Apatride United: Beogradski rege bend opevao Uga Čaveza


Rege sastav FC Apatride United posvetio je venecuelanskom predsedniku Ugu Čavezu pesmu "Hugo Boss". Pesma se nalazi na njihovom trećem albumu "Firing the Truth", nedavno objavljenom u Velikoj Britaniji i SAD

Pevač Abdelrahim Kiravi rekao je agenciji Beta da se u njegovom marksistički orijentisanom bendu dugo razmišljalo da li je "demagog ili čojek koji ide pravim putem", socijalista Čavez, poznat u svetu po antiglobalističkim stavovima i protivljenju uticaju SAD.

- Na kraju smo oduševljeni Čavezom i uradili pesmu 'Hugo Boss' jer mislimo da to zaslužuje samim time što je prepolovio broj siromašnih u Venecueli, sa recimo 15 na sedam miliona. To je impozantan rezultat, kaže Kiravi.

Posle dva albuma za francuskog izdavača "Makasound" - "On the Frontline Menu" (2006) i "Them" (2007), "Apatridi" su treći album izdali pred Novu godinu za britansku rege etiketu "Urban Sedated Records" i američki "Wagon Music Works".

- Naše teme su političke jer je malo blesavo u ovo vreme da se čovek bavi drugim temema. Politički smo oduvek bili krajnja levica. Neki kažu da smo jedan od najmilitantnijih rege bendova, ali to je diskutabilno. U očima Evropljana možda jesi militantan, ali ne i u očima gladnih Afrikanaca, ističe Kiravi.

FC Apatride United održaće koncertnu promociju novog albuma "Firing the Truth" 13. januara u beogradskom klubu "Akademija".

Нема коментара: