13.10.2009.

Pol Enka: "This is it" - ni nova, ni Džeksonova (VIDEO)

Posthumno objavljeni singl kralja popa niti je njegov, niti je novi, prenosi Rojters

Pesma "This is it" objavljena je uz veliku medijsku pompu u ponedeljak, najavljena kao nova pesma koju je Majkl Džekson snimio pre nego što je preminuo u junu od prevelike doze lekova.

Pesma, kojoj je pravo ime "I never heard", zajedničko je delo Džeksona i kanadskog velikana Pola Enke. Napisali su je 1983. godine, i trebalo je da bude uvrštena na Enkin album.

Pošto je došlo do prepirke između dvojice muzičara, pesma nikada nije objavljena, a Džekson je prisvojio postojeće snimke. Pesmu je 1991. godine snimila i objavila portorikanska pevačica Sa-Fire.Enka je za sajt "TMZ" objasnio da je porodica Džekson, u dogovoru sa izdavačima, slučajno objavila "This is it".

"Svesni su greške, jer znaju da se čuje moja produkcija, moja pesma... Obećano mi je 50 odsto prihoda od prodaje", rekao je legendarni pevač, koji je zapretio tužbom.

Jedini novitet na "This is it" su prateći vokali, koje su naknadno nasnimila preostala braća Džekson.

"Pesma je odabrana jer se tekst uklapao sa imenom turneje koju Majkl nije doživeo", rekao je predstavnik porodice.

"This is it" najavljena je kao jedina originalna numera na dvostrukom CD-u koji će se u prodaji naći 26. oktobra, kada u bioskope dolazi istoimeni dokumentarac. Pored muzike, na albumu će se naći i poezija, odnosno pesma bez muzike "Planet Earth" koju je Džekson snimio.

Нема коментара: