3. 9. 2009.

Rolling Stones: Kako su se drogirali


Mick Jagger već je godinama "čist", a Keith Richards i Ronnie Wood konstantno se uništavaju kombinacijom kokaina i alkohola - osnovna je teza knjige "Fifty Teabags and a Bottle of Rum"

Autor knjige je Nick Cowan, dugogodišnji menadžer gitariste Rolling stonesa, Ronnieja Wooda, koji je pet godina nakon što mu je uručen otkaz, odlučio da ukoriči svoja sećanja.


Alkoholne i narko-seanse članova najvećeg rock cirkusa na svetu, najupečatljiviji su delovi Cowanovih memoara, koji se već dosta dugo naveliko citiraju po internetu.

Tako se saznalo da je Keith imao svog ličnog "dobavljača tableta" Freddieja Sesslera, i da je 1981., pre koncerta u Orlandu, pao u tabletama izazvanu komu, ali dva sata nakon što su asistenti uspeli da ga probude, već je svirao pred krcatim stadionom.

Ron Wood, tvrdi Cowan, pre turneje 2003. nije prošao medicinski pregled pa je mesec dana proveo u klinici u Arizoni, gde je dolazio u formu. "Nakon toga je kompletnu turneju odradio bez uzimanja narkotika", piše njegov bivši menadžer.

Nick Cowen detaljno opisuje kako se opuštaju Stonesi nakon koncerata. "Jagger i Charlie Watts žele da spavaju i zahtevaju da njihove hotelske sobe budu udaljene od Keithove i Ronniejeve, koji i dalje svake večeri organizuju partije. Hotelska kuhinja mora da bude u pripravnosti cele noći, jer "veseli dvojac" u sitne sate obično ogladni".

Wood je otpustio Nicka Cowena 2003. godine, nakon što mu je naredio da pronađe nekakav posao za njegovu suprugu. Jo Wood je počela da vodi privatni klub Harrington u Londonu i trošila Ronniejeve milione za uređenje interijera. Žrtva njene rastrošnosti bio je uskoro nakon toga nezaposleni Cowen.

Нема коментара: