26. 8. 2009.

Zabranjeno pušenje: "Muzej revolucije" u novembru

Novi studijski album Zabranjenog pušenja nazvan po pesmi "Muzej revolucije" mogao bi se na tržištu pojaviti uz godišnjicu sovjetske Oktobarske revolucije – 7. 11., najavio je Sejo Sexon

Novopečeni profesor istorije nije napravio gaf. Oktobarska revolucija je po starom kalendaru počela 25. oktobra, što je prema današnjem kalendaru spomenuti datum.
- Na neki način smo i mi relikt, objasnio je Sexon, ali tvrdi da će album biti sasvim moderan, sa prepoznatljivim pečatom Pušenja i ponovo dosta angažovan.

Za većinu njihovih fanova najvažnije je obećanje da će prodaja albuma opet biti 'revolucionarna', kao u slučaju prethodnog "Hodi da ti čiko nešto da".
To onda znači distribuciju putem kioska i prodaju po popularnoj ceni, koja su tada u Hrvatskoj iznosila 44 kune, a u BiH 5 KM. Eksperiment je bio uspešan, pa valjda nema razloga (pogotovo u još kriznija vremena) menjati uspešnu praksu.

Inače, Zabranjeno pušenje i dalje intenzivno koncertira diljem regiona.
Tako će u petak 28. 8. nastupiti na "Danima piva" u Zrenjaninu, dan posle su već na drugom kraju, u slovenačkoj Ilirskoj Bistrici, a 30. 8. sviraju i na "Karlovačkim danima piva".
U nastavku za sada su najavljeni – 25. 9. u Bihaću (dvorana Luke) i 10. 10. u Goraždu (gradska dvorana).

1 коментар:

Zabranjeno Pusenje Fan је рекао...

Album je kritican, nisam ga jos poslusao ali na osnovu ovog sto vidim (stavili su par refrena na sajt Muzej Revolucije par videa, refreni svih pjesmi u MP3 formati i jos neke slike) tonu sve dublje. Ne kontam ovu Modni Guru pjesmu, isto ko novokomponovana zeza, vise kao da sejo sekson ne zna sta da radi od sebe - cinimi se da mu nestaje tema. U stvari cinimi se da se udaljava od ratnih tema a samim tim mu ostrica tupi i tekstovi su manje vise razvodnjeni. Ja sam vazda volio pusenje, i sad mi je drago sto je ovaj album izasao, ali sa druge strane moram reci kako se osjecam i da misliim da su mogli bolje (ili mozda nisu). Pogledajte i sami, evo video na YouTube-u... Cheers, Semir