26.08.2009.

U2: Pronašli zaboravljene pesme

Članovi benda U2, Bono i The Edge, otkrili su medijima da su nedavno pronašli nekoliko starih pesama dok su 1984. radili na albumu "The Unforgettable Fire"

Najbolja prilika da one budu prvi put predstavljene publici jeste najavljeni prigodni box-set "The Unforgettable Fire", koji se priprema uz 25-godišnjicu ovog posebnog albuma.
Govoreći za Radio 1, The Edge je rekao: - Slušao sam neke pesme koje će biti objavljene na reizdanju albuma, pesme za koje smo otkrili da smo ih snimili još 80-ih godina. Uvrstićemo i njih na album. Zvuče stvarno odlično.

Bono je izdvojio pesmu "Disappearing Act".
- Originalno, ta se pesma zvala "White City" i s njom smo počeli da snimamo album s Brianom Enom i Danielom Lanoisom 1983. godine, kad smo snimali "The Unforgettable Fire". Otkrili smo je pre šest meseci, a zatim je u Francuskoj malo doradili. Sad je gotova, rekao je pevač.

Inače, novi box-set je šesti naslov u seriji reizdanja starih albuma U2, koja je započela 2007. albumom "Joshua Tree" i nastavljena sa "Boy", "October", "War" i "Under a Blood Red Sky".

Нема коментара: