22. 7. 2009.

Gitarijada u Zaječaru: Stiv Lukater prva zvezda festivala

Zvezda ovogodišnje 43. „Zaječarske gitarijade”, koja će trajati od 23. do 25. jula, biće legendarni Stiv Lukater, frontmen američke grupe Toto, koji će nastupiti treće večeri u revijalnom delu. Iste večeri će gosti biti i Zip, Magma. Hate teck i slovenačka grupa Metalstil, a veče pre završetka publika će uživati uz zvuke grupa Darkvud dab, Delirijum, Sanšajn i Art diler

Ulaz će biti besplatan, kao i boravak u kampu.
- Gitarijada će početi promocijom kontroverzne knjige „Vrati unatrag” autora Aleksandra Ilića, koja govori o odnosu članova legendarne grupe EKV prema narkomaniji - rekao je na konferenciji Nemanja Cerović iz Doma omladine, koja je i ove godine organizator ove rok manifestacije. Pokrovitelj Gitarijade je grad Zaječar sa 2,5 miliona dinara, Ministarstvo kulture Srbije koje je za ovu manifestaciju izdvojilo 300.000 dinara i sponzori koji su dali 1,5 miliona dinara. Radio „Beograd 202” će prenositi sve tri večeri, kao i zaječarska televizija RTZ.

Nagrade
Žiri je odabrao 12 grupa koji će se takmičiti za 100.000 dinara. Tu su pet bendova iz Beograda, i to Alhemija, From sin, No regrets, Štraft i Uneven, dva iz Novog Sada Fipa i Voda nad vodama, dva iz Zaječara Brain damage i P.L.O.D.; iz Topole Black George, iz Sombora Dark ocean, iz Bačke Palanke Santos brothers bend.

Нема коментара: