9. 7. 2009.

Exit 09: Počinje!

Deseti jubilarni Exit festival biće održan od 9. do 12. jula u Novom Sadu. Na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu nastupa više od 500 izvođača na 20 festivalskih bina. Darkwood Dub će koncertom na glavnoj bini otvoriti festival a nakon će nastupiti Lily Allen i Arctic Monkeys. Satnicu festivala možete da pogledate ovde

Ulaznice
Jednodnevne i četvorodnevne ulaznice možete kupiti uekspoziturama Erste banke, kao i na Gigstix prodajnim mestima. Ako ih bude bilo, ulaznice će na festivalskoj blagajni, na ulazu 2, biti skuplje u odnosu na cene pre početka festivala. Sve o ulaznicama i zameni vaučera možete pročitati na ovom linku.

Čuvajte se falsifikata
Organizatori apeluju na posetioce da ulaznice kupuju na zvaničnim mestima za kupovinu ulaznica. Iako falsifikovane ulaznice izgledaju isto kao prave, ulaz na Exit sa njima neće biti moguć jer je iskjučivo validna naša baza podataka. Podaci iz naše baze moraju da se poklapaju sa bar kodom na ulaznici, što je u slučaju falsifikovanih ulaznica nemoguće.

Kamp
Još jedan desetodnevni mini festival – Exit kamp 09 je pred nama. Od 6. do 15. jula posetioce festivala koji se odluče za boravak u kampu, osim najpovoljnijeg vida smeštaja u Novom Sadu očekuje, kao i obično, najbolja zabava i druženje sa posetiocima Exita iz celog sveta. Cena kamp narukvice, poznatije kao ulaznice za desetodnevnu „Non-stop Exit“ žurku je 2400 dinara, bez obzira na broj dana provedenih u kampu. Svoje mesto u kampu možete kupiti na recepciji kampa od ponedeljka, 6. jula. Mapu kampa i uputstvo kako da najlakše stignete potražite na ovom linku.

Dolazak u kamp
Vanredni gradski autobus
Od železničke i autobuske stanice (koje su jedna do druge) saobraćaće vanredna autobuska kružna linija gradskog prevoza koja će vas odvesti do Exit kampa.

Redovni gradski autobus
Možete da koristite i redovnu liniju broj 70 (linija: Železnička stanica - Institut). Kada autobus pređe most preko Dunava, vozite se još četiri stanice i izađite kod objekta stare kasarne. Lako ćete uočiti Exitov kamp.

Automobilom
Bez obzira da li se radi o vašem vozilu ili taksiju, ne preporučujemo vam vožnju od kampa do festivala. Zbog velikih gužvi na prilazu Tvrđavi i nekoliko zatvorenih ulica u Petrovaradinu, vožnja može potrajati mnogo duže od pešačenja ili prevoza autobusom.

Turist Info.
Najvažnije telefone i adrese preuzmite ovde.
Mapu Novog Sada pronađite na ovom linku.

Ako vozim ne pijem. Ako pijem ne vozim.
Prevoz na Exit Tuborgovim autobusima U okviru kampanje "Ako vozim ne pijem. Ako pijem ne vozim", ranije poznatu kao "Piti ili biti", a koju zajednički uspešno realizuju Tuborg i Exit petu godinu za redom, biće angažovano preko 60 Tuborgovih autobusa koji će posetioce na Exit dovesti iz svih većih regionalnih centara i iz gradova u Srbiji.

Ulazi
Kapije Exita otvaraju se svakog dana u 17 časova, a zatvaraju se u 3 sata posle ponoći i nakon tog vremena nije moguće da se uđe na tvrđavu. Apelujemo na posetioce da na festival dođu ranije kako bi izbegli gužve na kapijama. Ulaz na festival je dozvoljen samo na jasno obeleženim i obezbeđenim ulazima, samo uz ulaznicu ili akreditaciju. U toku jedne večeri možete ući na festival samo jednom. Ukoliko izađete osoblje na ulazu neće biti u mogućnosti da vas ponovo pusti unutra. Prema Zakonu Republike Srbije svako je dužan da sa sobom uvek ima neki od ličnih dokumenata, pa tako i na festivalu. Pored festivalskog obezbeđenja ulaze kontroliše i policija kako bi se izbeglo unošenje zabranjenih predmeta i supstanci na festival. Pravila Exita i najčešće postavljena pitanja i odgovore možete pronaći na ovom linku.

Tokeni, piće, hrana...
I ove godine piće na Exitu (sa izuzetkom VIP terase), plaća se isključivo tokenima kako bi se izbegle gužve na šankovima i kako bi se osigurala mnogo efikasnija fiskalizacija. Sve o tokenima, cene pića, kao i mapu šaltera za prodaju tokena možete pogledati ovde:::. Na Exitu možete kupiti sokove, pivo, vino, vodu, hranu i suvenire. Hrana u Foodlandu i suveniri u EXIT Shopu plaćaju se dinarima. U Foodlandu može se osim domaće i kineske hrane, ribe i jela sa roštilja kupiti i vegeterijanska i veganska hrana.

Pomoć
Na Exitu sve četiri noći dežuraju i ekipe Crvenog krsta, službe Hitne pomoći i vatrogasna služba. U zavisnosti od jačine zvuka na koncertima postoji opasnost da dođe do oštećenja sluha i drugih zdravstvenih tegoba. U zavisnosti od vrste i jačine svetlosnih efekata postoji opasnost da dođe do oštećenja vida i drugih zdravstvenih tegoba. U slučaju da vam treba bilo kakva pomoć možete se obratiti radnicima obezbeđenja, koje ćete prepoznati po crvenim majicama.

Parking
Za vreme Exit festivala, uprava grada dodelila je privremene parking zone na kojima će parkiranje biti besplatno. Detaljnije o ovome, ostalim parking zonama i cenama možete pronaći na ovim linkovima: www.parkingns.rs

EXIT PRAVILA:
OK - Prtljag (najviše veličine školskog ranca)
OK - Šeširi
OK - Upaljači
OK - Mobilni telefoni
OK - Naočare za sunce
OK - Cigarete
OK - Mali sklopni kišobran
OK - Kabanica
OK - Kapi za sočiva
OK - Fotoaparati i kamere (uz press akreditaciju)
OK - Insulin (uz knjižicu dijabetičara i lični identifikacioni dokument)

NE - Lekovi i narkotici
NE - Noževi, oružje i sl.
NE - Flaše i limenke
NE - Instrumenti
NE - Hrana i piće
NE - Refundiranje novca
NE - Šatori
NE - Kućni ljubimci
NE - Kišobran
NE - Ćebad

• Kapije se otvaraju u 17 časova • Samo jedan ulazak • Svako može biti pretresen na ulazu • Line-Up i satnica su podložni promenama • Nema ulaza posle 3 časa ujutro

Program festivala

Нема коментара: