15. 6. 2009.

UK lista: Kasabian potukao konkurenciju

I pored jake konkurencije sastav Kasabian je uspeo da se izbori za prvo mesto najprodavanijih albuma britanske liste. Bend je sa albumom "West Ryder Pauper Lunatic Asylum" debitovao na prvom mestu liste što je drugi album u karijieri benda koji je debitovao na prvom mestu

Prošlonedeljni šampion, Paolo Nutini, je ove nedelje na drugom mestu, dok su na trećem mestu debitovali Black Eyed Peas sa albumom "The End". Daniel Merriweather je na četvrtom mestu dok su na petom mestu debitovali Little Boots sa izdanjem "Hands". Od noviteta na listi se nalaze i Bruce Springsteen & E St Band sa Greatest Hits izdanjem na sedmom, i Placebo sa albumom "Battle For The Sun" na osmom mestu.

Izdanja hitova su prepravila britansku listu ove nedelje, Cat Stevens je sa izdanjem "The Very Best Of" debitovao na 17. mestu, Mike Oldfield je sa "The Collection" debitovao na 25. a Meat Loaf sa izdanjem "Hits Out Of Hell" na 28. mestu, kao i Don Henley sa "The Very Best Of" na 29. mestu. Faces su sa kompilacijom "Best Of - Good Boys When They're Asleep" debitovali na 36. mestu. Na prvom mestu liste singlova je učenica završnog razreda srednje škole, Pixie Lott sa singlom "Mama Do". Ova osamnaestogodišnja učenica je sa debi singlom sa prvog mesta zbacila sastav Black Eyed Peas. Lott je tako postala prvi ženski umetnik koji je sa debi singlom debitovao na prvom mestu liste singlova, pored učesnica TV emisije X Factor, Leone Lewis i Alexandre Burke.

UK Top 10 lista singlova:
1. Pixie Lott, Mama Do
2. Black Eyed Peas, Boom Boom Pow
3. Agnes, Release Me
4. Dizzee Rascal ft. Armand Van Helden, Bonkers
5. Daniel Merriweather, Red
6. Keri Hilson ft. Kanye West & Ne-Yo, Knock You Down
7. David Guetta ft. Kelly Rowland, When Love Takes Over
8. Kasabian, Fire
9. The Veronicas, Untouched
10. Soulja Boy ft. Sammie, Kiss Me Thru The Phone

UK Top 10 lista albuma:
1. Kasabian, West Ryder Pauper Lunatic Asylum
2. Paolo Nutini, Sunny Side Up
3. Black Eyed Peas, The E.N.D.
4. Daniel Merriweather, Love & War
5. Little Boots, Hands
6. Eminem, Relapse
7. Bruce Springsteen & E St Band, Greatest Hits
8. Placebo, Battle For The Sun
9. Lily Allen, It's Not Me, It's You
10. Jim Reeves, The Very Best Of

Нема коментара: