20. 6. 2009.

Simply Red: Rasprodate karte za koncert u Beogradu

Legendarni britanski bend Simply Red održaće koncert u petak, 26. juna, na košarkaškim terenima Partizana na Kalemegdanu, a budući da je ovaj bend najavio da će po završetku ove turneje prestati da postoji, ne čudi podatak da je koncert skoro rasprodat

Naime, od 8.000 karata, koliko je prvobitno pušteno u prodaju, juče u podne ostalo je nešto manje od 200 ulaznica, pa su organizatori odlučili da puste još dodatnih 1.400 ulaznica. Ovaj poslednji set karata može se nabaviti samo na blagajni „Beogradske arene” od ponedeljka, 22. juna, i to po ceni od 3.950 dinara za stajaća mesta na montažnoj bini.

Bend Simply Red, predvođen sjajnim pevačem Mikom Haknalom čiji su zaštitni znak riđa kosa i melodičan glas, dolazi u našu zemlju u okviru oproštajne turneje koja traje do leta 2010. godine. Turneju „Greatest Hits World Tour”, kojom obeležavaju 25 godina od osnivanja i promovišu poslednji dupli album „25 godina hitova Simply Red”, započeli su u februaru ove godine spektakularnim koncertom u Bangkoku.

- Još pre dve godine sam odlučio da raspustim bend. Snimili smo deset albuma i 25 godina postojanja ćemo proslaviti 2010. i mislim da je ova turneja idealna prilika da se fanovima širom sveta zahvalimo na ogromnoj podršci. I dalje sam neverovatno ponosan na ono što smo uradili - izjavio je Haknal pred početak turneje i na taj način obrazložio svoju odluku. Nakon objavljivanja ove vesti, fanovi širom sveta pohrlili su da još jednom čuju Haknala i ekipu kako izvode nezaboravne hitove poput „If You Don’t Know Me By Now”, „Fairground”, „It’s Only Love”, „Sunrise”, „Something Got me Started”, „Stars”... Domaća publika imala je priliku da čuje ovaj sjajni bend 31. avgusta 2006. u rasprodatoj hali „Pionir”, kada su Simply Red vrhunskom svirkom oduševili mnogobrojnu publiku. Iako se mnogi pitaju zašto jedan ovakav bend ne nastupa u „Beogradskoj areni” , odgovor je da je hala bila zauzeta zbog Univerzijade, pa su organizatori pronašli alternativu u košarkaškim terenima sportskog kluba Partizan. Međutim, zanimljivo je da će Simply Red ipak jedan deo vremena pre koncerta provesti u „Areni” budući da će tu imati glavni bekstejdž, dok će se pomoćni bekstejdž nalaziti na samom Kalemegdanu. Osim toga što su tražili da za pevača Mika Haknala i ostatak benda dobiju dve odvojene garderobe i dve boce čuvenog šampanjca „moet”, članovi Simply Red nisu imali neke preterane zahteve. Koncert grupe Simply Red je preporuka sam po sebi i jedan od onih koji nikako ne treba propustiti, a da se radi o proverenim majstorima na sceni govori i činjenica da su više od 1.000 puta nastupali uživo pred ukupno deset miliona posetilaca.

Haknal navijač Mančestera
Mnogo je interesantnih detalja iz života pevača Simply Red Mika Haknala, a jedan od zanimljivijih je da je suvlasnik pariskog restorana „Man Ray” zajedno sa holivudskim glumcima Džonijem Depom, Džonom Malkovičem i Šonom Penom. Haknal je i vatreni navijač fudbalskog kluba Mančester junajted, a 1998. je čak hteo da kupi svoj omiljeni tim.

Нема коментара: