27.06.2009.

Michael Jackson: "Thriller"-u cena basnoslovno raste

Nije trebalo dugo da se nakon smrti kralja popa rasplamsa tržišni rat za albumima, internetskim domenama i memorabilijama svih vrsta, na čemu će neki zgrnuti prava bogatstva

Tako je originalnim, još upakovanim vinilnim pločama albuma "Thriller" ni dva sata nakon smrti muzičara cena na e-Bayu porasla na 1.200 dolara, a iznosi su u grčevitom porastu, prenosi Lider. Budući da je to ionako najprodavaniji pop album svih vremena, od 1982. prodat u više od stotinu miliona primeraka, sada je za ploču s potpisom samog Michaela Jacksona na jednoj aukciji licitacija već započela sa 9.000 američkih dolara.

Počele su i ponude za kupovinu njegovih ličnih predmeta te posvećenih mu internetskih domena. Tako za domen InMemoryOfTheKing.com prodavac traži čak deset miliona dolara. Ko želi i ima potrebna sredstva, u spomen na legendarnog Jacka može da kupi i grupu od četiri domene SingerMichaelJackson.com, MichaelJacksonsSecrets.com, MichaelJacksonsHeart.com te TheJacko.com. One su nešto jeftinije, za sve četiri treba izdvojiti tek tričavih 46.750 dolara, a deo novca od njihove prodaje trebala bi da dobije fondacija Elevate Hope, koja se bavi lečenjem zlostavljane i zanemarivane dece.

Нема коментара: