1. 6. 2009.

Exit 09: Svi učesnici „Fusion” bine

Najpoznatiji bendovi iz regiona nastupiće na „Fusion stejdžu” ovogodišnjeg „Exita”. Tako će publiku na ovoj bini između ostalih zabavljati Partibrejkers, Hladno pivo, Majke, Atheist rap, Marčelo, Lollobrigida, Ortodox Celts…, a prvi put u Srbiji nastupiće skandinavska grupa Stalingrad Cowgirls

Ovu pop, rok, pank grupu iz Finske čine tri devojke koje tek što su postale punoletne, a iza sebe već imaju nastupe sa poznatim muzičkim imenima kao što su Igi Pop i Stooges, Muse, Avril Lavinj… Inspiraciju za svoju muziku članice sastava Stalingrad Cowgirls našle su u pesmama grupa Ramones, The Donnas, Sahara Hotnight, pa se na Petrovaradinskoj tvrđavi 11. jula očekuje dostojan odgovor na nedavno gostovanje Lenjingradskih kauboja u Beogradu.

Mile Kekin, frontmen Hladnog piva, već je za „Blic” najavio da će ovo biti njihov najbolji nastup na „Exitu”, tako da će fanovi ovog benda moći da uživaju 10. jula na „Fusion” stejdžu. Istog dana nastupiće i najpoznatiji domaći rokenrol bend Partibrejkers. Sastav Majke sa svojim harizmatičnim pevačem pokušaće prvog dana festivala da prenese atmosferu sirovog rokenrola po kojoj su kod brojne publike odavno stekli kultni status. Novosadski Atheist rap, poznat po odličnim nastupima, u godini u kojoj proslavljaju dve decenije postojanja, da
će sve od sebe da i na Exitu naprave koncert za pamćenje.
Marčelo, jedan od trenutno najpopularnijih domaćih repera, predstaviće numere sa aktuelnog albuma „Treća strana medalje”, ali će i svojim oštrim rimama podsetiti posetioce festivala na numere s kojima se popeo u sam vrh domaće hip-hop scene.
Iz Makedonije dolazi trenutno najperpektivniji mladi bend Bernays Propaganda. Hrvatski ženski elektrosastav Lollobrigita hrabrim i luckastim tekstovima prolazi zapaženo gde god da se pojavi, pa nema razloga da ne bude tako i na „Exitu”.
Već ranije su na ovoj bini najavljeni Buzzcocks, The Herbaliser, Delinquent Habits, Maks Romeo…

Нема коментара: