13. 5. 2009.

Plavi Orkestar: U Beogradu 16. maja

Sarajevski bend Plavi Orkestar će tokom maja meseca održati četiri klupska koncerta kao uvod u svoju veliku regionalnu turneju koja počinje na jesen 2009 godine
KontraWeb

Plavi Orkestar, jedan od najpopularnijih ex-yu bendova, svoju karijeru je započeo svirajući po malim klubovima, a na ovaj način želi da rekonstruiše energiju sa početka karijere i oči u oči s publikom proveri svoju snagu u klubovima sa najmanjim prostornim kapacitetima (do 300 ljudi).
Broj ulaznica je ograničen, a karte se po ceni od 1000 dinara mogu kupiti na blagajni Studentskog kulturnog centra. Jedna osoba moći će da kupinajviše dve ulaznice koje će važiti i za ulazak na veliki koncert u sklopu jesenje turneje! Ovo je prvi nastup sastava Plavi Orkesta u Beogradu od raspada Jugoslavije.

Suprotno ustaljenom protokolu, Plavi Orkestar će na ovoj mini turneji, koju su simbolično nazvali “Proba Orkestra”, menjati repertoar od koncerta do koncerta. Iako na ovim koncertima nameravaju da predstave i prvi singl sa novog albuma, Plavi Orkestar će u klubovima svirati i pesme koje su retko pre izvodili uživo, poput "Gujo vrati se" ili “Kad mi kažeš paša” kao i pesme iz 1983. godine poput “Mladene” ili “O la la” koje nisu našle mesto na njihovom prvom albumu “Soldatski bal”, koji je sa svojih 600 hiljada prodatih primeraka postao najprodavaniji debi album u istoriji bivše Jugoslavije.

U sklopu ove ekskluzivne mini-turneje Plavi Orkestar će nastupiti u kultnim regionalnim klubovima i to:
15. Maj 2009, Sarajevo - Akademija scenskih umjetnosti (Otvorena Scena Obala)
16. Maj 2009, Beograd - SKC (Livingroom)
22. Maj 2009, Ljubljana - Galerija ŠKUC
25. Maj 2009, Zagreb - Gjuro 2

Нема коментара: