20. 5. 2009.

Danger Mouse: Rat sa izdavačkom kućom

Producent Danger Mouse, poznat kao član sastava Gnarls Barkley, zaratio je sa izdavačkom kućom EMI pošto je ova izdavačka kuća odbacila album koji je popularni producent pripremio

EMI je odbio da objavi album "Dark Night Of The Soul" na kome gostuju Iggy Pop, The Flaming Lips, Sparklehorse, Julian Casablancas iz sastava The Strokes, Frank Black iz sastava The Pixies, lider benda Super Furry Animals Gruff Rhys, kao i pevačica sastava The Cardigans Nina Persson.

Omot albuma radio je poznati reditelj David Lynch. Danger Mouse je zbog ovoga odlučio da objavi prazan CD na koji možete da snimite šta god poželite a na kome će biti natpis "Iz pravnih razloga priloženi CD-R ne sadrži muziku. Koristite ga kako želite." Zbog ove situacije Danger Mouse je dozvolio radio stanici NPR da na svom sajtu besplatno postavi novi album koji možete besplatno da preslušate. "Danger Mouse ostaje veoma ponosan na album Dark Night of the Soul i nada se da će ljudi imati dovoljno sreće da čuju muziku" izjavio je njegov portparol. Danger Mouse je svetsku slavu stekao kao član dua Gnarls Barkley. U žižu javnosti je dospeo kada je napravio miks 'White Album' sastava The Beatles i 'Black Album' Jay-Z-a. Danger Mouse je takođe poznat po produkciji koju je radio za Gorillaz i Beck-a.

Нема коментара: