8. 4. 2009.

Letu Štuke: Već znaju – novi album krajem 2010.

Sarajevska rok grupa Letu Štuke ovog petka će prvi put nastupiti u Beogradu. Koncert u Domu omladine 10. 4. zapravo je tek drugi nastup benda u Srbiji – premijerno su se predstavili u ovoj zemlji na prošlogodišnjem Exitu

Najavljujući ovaj koncert, Art zone agencija otkriva da će se njihov treći album najverovatnije pojaviti u oktobru 2010. godine i da na njemu treba očekivati pesmu "Minute".
- Taj će album biti puno initimniji od dva prethodna. Imam već neke pjesme. Dvije i po godine pauze između albuma je optimalno za današnje uslove, s obzirom da je diskografija slaba u svijetu, da je internet napravio svoje i nikome se ne isplati da radi album svake godine, osim možda Radioheadu, kaže Dino Šaran, lider grupe.

Nova pesma "Minuta" urađena je za film BiH režisera Namika Kabila "Čuvari noći" (2008).

- Mislim da ćemo nju snimiti za sljedeći album u drugom aranžmanu, kao pjesmu koja otvara ili zatvara album. Ta pjesma govori o stanju duha poslije rata, o stanju duše i ožiljcima, bez nacionalnih i političkih konotacija. Čovjek sam sa sobom, jedan na jedan, otkriva Dino.

Treći album ovaj autor će raditi u dužini starih vinilnih ploča od 30 do 45 minuta, objašnjavajući to ovako:

- To je otprilike koncentracija današnjeg zaposlenog i upregnutog čovjeka. Dozvoljava plafon od četrdesetak minuta. Dalje mu padne koncentracija. Neko ga iznervira, dobije sms, žena mu dobije pms...

Нема коментара: