3. 3. 2009.

Trenchtown 09: od 30. aprila do 2. maja


Deveti po redu regionalni muzički festival Trenchtown biće održan od 30. aprila do 2. maja u prelepom prirodnom okruženju nadomak Palića
Najposećeniji do sada, osmi po redu Trenchtown, koji je održan od 1. do 3. maja prošle godine, posetilo je za tri festivalska dana preko 10.000 ljudi iz celog regiona.
Zbog velikog interesovanja i želje da svi koji su kupili komplete ne ostanu bez "krova nad glavom" festivalski kamp, kapaciteta 500 šatorskih mesta, je morao znatno da se proširi. Odlične koncerte na Glavnoj bini održali su tada Let 3, Disciplin A Kitschme, Korai Orom, Marčelo, Sky Wikluh i nemački sastav Bernsteyn. Veoma su bile posećene i druge dve bine – Terasa i Rege, kao i prateći programi, posebno revija rokumentaraca koji su emitovani svakog dana u 19 h, pre početka muzičkog programa na Glavnoj bini. Ove filmove je tako svakog dana gledalo preko 300 ljudi. Lokacija održavanja festivala je Etno kamp, koji se nalazi u Horgoškoj šumi i predstavlja posebnu oazu prirode - samo 2 km od centra grada Palića i 1,5 km od mađarske granice. Ove godine organizatori najavljuju značajno atraktivniji muzički program, ali i interesantnije i proširene prateće sadržaje (filmske projekcije, promocije knjiga, pozorišne predstave, edukativno-kreativne radionice...). Festival i ove godine organizuje FOKUS Fondacija za omladinsku kulturu i stvaralaštvo iz Subotice.

Нема коментара: