3. 3. 2009.

Vatre: Stigao novi SF spot!


Provirite u animirani videorad za pesmu "Svjetla i sirene" koji uz obezglavljene članove benda sadrži i engleski titl tako da ih celi svet može razumeti o čemu pevaju

Nakon spota "Eskim", koji je nominovan i za najbolji spot na Zlatnoj Koogli, Filip Filković je u svoje ruke uzeo i izradu spota za Vatrinu pesmu "Svjetla i sirene".
Za futuristički izgled tj. dizajn video spota zadužen je sam Filković, koji je uz režiju video spota kreirao i futurističku scenografiju. Kostime je odabrao Zdenko Bašić, koji se potrudio da članovi benda zaista izgledaju kao da su upravo ispuzali ispod neke ruševine.
- Čim sam čuo stvar, dobio sam savršenu ideju za video priču, izjavio je Filković, koji je odlučio da napravi spot kojem je radnja smeštena u bližu tamnu budućnost prepunu techno-maksimalno-minimalno-korporativnog okruženja.
Spot uz imperativ na futuristički izgled sadrži i nekoliko scena obezglavljenih članova benda, eksplozije udova te brze izmene kadrova i hipnotizišućih svetala koja bi mogla izazvati mučninu kod pojedinih gledalaca. Iz tog razloga, upozorenje na takav sadržaj umontirano je na početak spota te se Vatra i autor video spota time ograđuju od odgovornosti za eventualno nastale posledice.



Inače Vatra će se na skorašnjoj Zlatnoj Koogli boriti u sedam kategorija. I to čak dva puta za najbolji spot - za pesme "Eskim" i "John Travolta".

Нема коментара: