10. 3. 2009.

Ring Ring: Od 13 - 19. maja


Muzički festival "Ring ring" održaće se četrnaesti put po redu, od 13 - 19. maja, u Kulturnom centru "Reks", uz jedno gostovanje na Kolarcu

Kao i svake godine, publika će na "Ring ringu" moći da uživa u muzici koja nastaje kroz improvizaciju, eksperimentisanje, rizik...
Među imenima čiji su nastupi za sada najavljeni, nalaze se i Majkl Zerang (Michael Zerang), čikaški perkusionista, improvizator i kompozitor asirskog porekla i saksofonista Dejv Rempis (Dave Rempis), koga zovu "najzaposlenijim saksofonistom u Čikagu". Nastup Zeranga i Rempisa održaće se 15. maja u Reksu.
Pored njih najavljeni su i Norvežani "Huntsville", koji će na nastupu 17. maja, svojom kolekcijom raznolikih instrumenata (bendžo, tabla, kontrabas, pedal steel gitara) pokušati da, kako se navodi u saopštenju organizatora, "demonstriraju kako se folk muzika oslobađa svojih folk korena i baca daleko u ponore bezgraničja".
U Beogradu će na ovogodišnjem "Ring ringu" gostovati i tenor saksofonista Peter Brocman (Peter Brotzmann) u pratnji svog "superbrzog" bubnjara Mihaela Vertmilera (Michael Wertmuller) i basiste Marina Pliakasa. Nastup ovog trija, koji svira pod imenom "Ful Blast", najavljen je za 16. maj.
Velikan britanske improvizovane muzike, Kit Rou (Keith Rowe) ponovo dolazi u Beograd, i u okviru festivala pružiće dva nastupa: solo - 13. maja - prvoga dana festivala, kao i, dva dana kasnije, u saradnji sa zrenjaninskim majstorima i veteranima "Ring Ring-a" sastavom "Blank Disc".
Trubač dua "Sparks", koji je naša publika imala priliku da čuje na "Ring ring-u" 2008, Piter Evans (Peter Evans) ove godine nastupa uz Luku Tojboja (Toyboy) 17. maja u 20 časova u Kulturnom centru Reks.
Organizatori su, takođe, najavili da će među najspektakularnijim momenatima festivala biti i nastupi sardinijskog pevačkog kvarteta "Tenores di Bitti" - 19. maja na Kolarcu, i australijskih džezera "The Necks" 14. maja u Reksu.

Informacije o prodaji i cenama karata biće uskoro objavljene.

Нема коментара: