10. 3. 2009.

Balašević u Zagrebu: Zasmejao i rasplakao publiku


Novosadski kantautor Đorđe Balašević u Zagrebu je u ponedeljak uveče predstavio svoju knjigu "Kalendar mog detinjstva", a njegov pevačko-pripovedački nastup za koji su ulaznice bile rasprodate, izmamio je od publike i suze i smeh

Balašević je "koncertnu pretpremijeru svog romana u nastajanju" održao u intimnoj atmosferi satiričkog pozorišta Kerempuh, a nabaviti ulaznice za taj događaj "bilo je nemoguća misija", piše "Večernji list" u današnjem izdanju.
Balašević je, kako se dodaje, rasprodao "ne samo sinoćni, nego i sva tri koncerta u martu, a samo će srećnici nabaviti ulaznice i za četiri dodatna koncerta u aprilu", piše u izveštaju, uz ocenu da je "glad Zagreba za panonskom legendom očito golema".
Prema pisanju "Jutarnjeg lista", Balašević je poslednji put imao koncert u Zagrebu pre pet godina, i sinoćni nastup, uz klavirsku pratnju Aleksandra Dujina, trajao je više od tri sata, pri čemu je Balašević publici servirao "obilje priče zbog koje je ona plakala od smeha".
"Pisalo je da je ovo predstavljanje knjige. Niko vas nije terao da dođete", bilo je, kako "Jutarnji list" navodi, Balaševićevo objašnjenje za "više priče, a manje pesme."
Novosadski kantautor je izveo svoje poznate kompozicije "Priča o Vasi Ladačkom", "Miholjsko leto", "Svirajte mi, jesen stiže", "Ratnik paorskog srca", "Mirka", "Život je more", "Jednom su sadili lipu", "Neki novi klinci", "Al' se nekad dobro jelo" i "Lepa protina kći", a publika je "plakala od ganuća", piše "Večernji list".
U publici su bili i Nina Badrić, Damir Urban, Sandi Cenov, a najavljeni gost večeri - Rade Šerbedžija, nije se pojavio.
"Večernji list" piše da su "bez karata ostali mnogi bogati i slavni koji vole da se nameštaju po crvenom tepihu", a da je "na svoje došla takozvana obična publika, i to iz cele Hrvatske, koja je na vreme nabavila ne baš jeftine karte" po ceni od 240 kuna.
List dodaje da "Balašević nije prekidao svoju maratonsku višesatnu ispovest ni da popije čašu vode".

Нема коментара: