4. 2. 2009.

Zbogom Brus Li: Sa tamburicama idu na Beoviziju


Novosađani Zbogom Brus Li učestvuju na ovogodišnjoj "Beoviziji" jer njihov frontmen Slavko Matić kaže da su želeli ući u anale kao prvi pank bend na tom festivalu zabavne i pop muzike

- Pošto smo ušli u anale kao izumitelji "pankburaškog pravca", sada želimo u anale kako prvi pankeri u istoriji "Beovizije" i nadamo se "Evrovizije". Da bi smo prvi pankeri na "Beoviziji" potpisujem, a za "Evroviziju", koju pratim već 20 godina, skoro sam siguran, rekao je Matić.
Satirični pankeri koji uz klasične rok instrumente koriste i tamburice, učestvuju sa pesmom "Ha ha ha" na martovskoj "Beoviziji" u beogradskom Sava centru, čiji će pobednik predstavljati Srbiju na "Pesmi Evrovizije" u maju u Moskvi.
Matić kaže da je optimista da bi Zbogom Brus Li mogli da pobede i odu u Moskvu, ali ističe da je za njegov "pankburaški" bend "moralna pobeda" već što su primljeni na "Beoviziju".
- Radimo na jako suženoj srpskoj rok sceni i ako želiš da te čuju moraš praviti kompromise ove vrste. Beovizija je dobra prilika da promovišemo naš pravac. Pesma Ha ha ha je u našem fazonu i nismo je prilagođavali Beoviziji, ističe Matić.
Zbogom Brus Li su krajem prošle godine objavili novi album "Ukleti salaš" za PGP RTS.

Нема коментара: