23. 2. 2009.

Makedonci izabrali: "Next Time" za Moskvu


Grupa Next Time, odnosno duet koji čine blizanci Martin i Stefan Filipovski trijumfovao je na subotnjem Skoplje festivalu, makedonskom izboru za Eurosong, s pesmom "Nešto što ke ostane"

Next Time su dobili 19 glasova (sedam glasova žirija i 12 glasova publike) dok su na drugom mestu završili Naum & Kaliopi, koji su izveli pesmu "Rum dum dum" i, premda su slovili kao favoriti (što potvrđuje maksimalan broj bodova od žirija), ukupno su osvojili 18 glasova.
Pre polufinalnih nastupa, Kaliopi je izjavila: - Ovo je poslednji put da svojoj zemlji i publici ponudim nešto svoje, a ukoliko ne pobedim, više nikada se neću prijaviti na makedonski izbor za Eurosong. Možda ću na Eurosong ići kao predstavnica neke druge zemlje. Njena pretnja očito nije urodila plodoma.
Rock duet Next Time formiran je tek početkom prošle godine, a na samom kraju 2008. objavili su istoimeni debitantski album. On je u Makedoniji izbacio dva hita, "Ne veruvam vo tebe" i "Bez tebe tivko umiram", a sada bi mogli imati i treći, eurosongovski.

Braća Filipovski će, inače, nastupiti u prvom polufinalu Eurosonga u Moskvi, 12. 05., zajedno s BiH i Crnom Gorom, čiji su predstavnici, Regina te Andrea Demirović, bili gosti makedonskog nacionalnog takmičenja.
Inače, festival u Skoplju je počeo minutom ćutanja za 24-godišnju Ivanu Mitrovski koja je preminula tokom prvog polufinala koje je održano u četvrtak.
Makedonski festival zasenila je tragična smrt 24-godišnje posetiteljke. Tokom prve polufinalne večeri Skopje festa u skopskoj Univerzalnoj dvorani 24-godišnjoj Ivani je oko 22.30 pozlilo, nakon čega je iznesena iz dvorane, a ekipa hitne pomoći, koja je ubrzo stigla, mogla je samo konstatirati smrt.

Нема коментара: