15. 1. 2009.

Super s karamelom: Izdali "Prazne priče"


Bečejski pop-pank bend Super s karamelom, prepoznatljiv po dve pevačice u postavi, u januaru je u sopstvenoj režiji bez diskografske kuće objavio drugi album "Prazne priče"
B92

Gitarista benda Vladimir Bakić rekao je agenciji Beta da je bend odlučio da novi album prodaje preko interneta i na koncertima, jer smatra da je zbog sveprisutne piraterije diskografska industrija u Srbiji propala.

- Ovako je jednostavnije i brže. Mislim da izdavačka industrija nema više nikakvog smisla. Bolje možemo prodavati album putem interenta i na živim svirkama, nego u CD prodavnicima kojih ionako skoro nigde više ni nema, kaže Bakić.

Debitantski album Super s karamelom pojavio se 2005. godine za "Automatik rekords", a u međuvremenu, za novi album staroj pevačici Milani Kovačev se, posle niza promena na drugom glasu, pridružila nova članica Tamara Ružička.

Bakić kaže da "Prazne priče" donose 10 novih pesama koje uglavnom govore "o muško-ženskim odnosima gledano iz ugle mlade dame", uz obradu "Bečej noću" gitar-pop grupe Eva Braun.

- Tu pesmu smo obradili najviše zbog samog naziva i teksta, jer se pominje Bečej, kao rodni grad nas i Eve Braun, kaže gitarista.

Bakić najavljuje da će bend uskoro uraditi prvi spot sa albuma za pesmu "Nervozna", koju su od šest ponuđenih novih pesama izabrali posetioci njihove strane www.myspace.com/superskaramelom.

Koncertnu promociju novog albuma Super s karamelon počinje u novosadskom klubu "Crna kuća 13" 6. februara i 21. februara u Osijeku.

Нема коментара: