6. 1. 2009.

Slobodan Trkulja: Koncert jednočlanog orkestra


Multi-instrumentalista Slobodan Trkulja održaće 13. januara novogodišnji koncert u Operi-teatru "Madlenianum" u Zemunu, saopštili su organizatori
MONDO/foto:Aleksandar Zec

"Trkulja je spremio specijalan koncert za Srpsku Novu Godinu. Radi se o premijernom nastupu pod imenom "Muzika sa 15 instrumenata". Publika će na koncertu moći da uživa u njegovoj novoj ulozi 'jednočlanog orkestra'", piše u saopštenju.
Trkulja svira klarinet, saksofon, srpske gajde, kavale, frule, razne vrste gitara, flautu, diple i dvojnice, makedonsku tamburu, ličku samicu, mandolinu, jermenski duduk, kao i perkusije i druge
nekonvencionalne instrumente. Inspirisan vizantijskom tradicijom, Trkulja predstavlja jedinstvenu pojavu da domaćoj i svetskoj muzičkoj sceni. Posvećen je predstavljanju naše muzičke tradicije svetu, studira saksofon u Holaandiji.
Šira javnost u Srbiji upoznala ga je posle nastupa sa pesmom "Nebo" na "Beoviziji 2007", dok je u evropskim krugovima poznat po nastupima sa Balkanopolis i Metropol orkestrom i cenjen kao nesvakidašnji talenat.

Pogledajte ga sa Balkanopolisom i Beogradskom filharmonijom.


Ulaznice za koncert Slobodana Trkulje u Madlenianumu, koštaju 1.200 i 1.400 dinara.

Нема коментара: