8. 1. 2009.

Lordi dolaze u Beograd


Pobednici "Pesme Evrovizije 2006" finski hevi-metal sastav Lordi, sviraće prvi put u Srbiji 7. marta u Studentskom kulturnom centru (SKC) Beograda, najavio je promoter ”Legacy Promotion”

Članovi sastava Lordi 2008. godine izdaju četvrti album “Deadache” i koncertna promocija širom sveta se nastavlja. U Beograd stižu sa kompletnim scenskim nastupom, punom pirotehnikom, novim maskama, a sviraće minimum 90 minuta. Pošto je ovo prvi nastup benda u Beogradu i na Balkanu, očekuje se pravi spektakl", saopštili su predstavnici kuće “Legacy Promotion".
Članovi prvog hevi metal benda koji je pobedio na "Eurosongu", i to nastupivši maskirani kao čudovišta, dolaze u Beograd iz trećeg pokušaja. Lordi se prethodno, uprkos nekim najavama, nisu pojavili na koncertu Marije Šerifović i još nekoliko evrovizijskih pobednika u maju prošle godine na prostoru Kalemegdana.
Bend poznat po nadimku "Čudovišta iz Finske" potom je bio najavljen da dolazi u julu prošle godine na hevi metal festival "Castle Fest” u Smederevu, koji je međutim otkazan zbog slabe prodaje ulaznica.
Lordi su globalnu popularnost stekli na "Pesmi Evrovizije" 2006. godine u Atini tesnom pobedom sa pesmom "Hard Rock Hallelujah" ispred predstavnika Rusije Dime Bilana, osvajača "Eurosonga" dve godine kasnije u Beogradu.
Po povratku sa "Evrovizije" nastupaju na glavnom trgu u Helsinkiju ispred 100.000 ljudi, a predsednica Finske Tarja Halonen uz znak zahvalnosti za pobedu na festivalu uručuje im bronzani ključ grada, u kome je ubrzo jedan trg dobio njihovo ime.
Finska pošta objavljuje markice sa likovima članova grupe Lordi u znak zahvalnosti za promociju finske države i kulture.
"Legacy" je saopštio da će zbog zahtevne bine Lordi nastupati pred 850 ljudi u SKC-u. Ulaznice idu u prodaju od 15. januara po promotivnoj ceni od 1.600 dinara, dok promoter navodi da će "nakon promotivnog perioda cena biti 2.000 dinara".

Uz to prodavaće se i 50 VIP ulaznica za balkon SKC-a po ceni od 2.500 dinara.

Нема коментара: