21. 1. 2009.

Exit: Profil prosečnog posetioca


Prosečan posetilac muzičkog festivala Egzit ima između 20 i 30 godina, bio je na dva festivala u proteklih godinu dana, ide na pet koncerata godišnje, a prvi put je na neki muzički festival otišao dok je bio tinejdžer, pokazuje istraživanje "Egzit tima"
Tanjug

Istraživanje je sprovedeno putem ankete koju je na internet stranici www.exitfest.org popunilo 1.527 ljudi.
Prosečan posetilac Egzita najčešće troši do 3.000 dinara na festivalu, i to na piće, i najbolje se zabavlja na glavnoj bini. Ne sviđa mu se što pivo mora da plaća "tokenima" i smatra da nikako ne treba smanjivati broj bina.
Najbolji koncert svih vremena na Egzitu za prosečnog posetioca priredili su "Prodidži", a najbolji nastup na Dens areni imao je Karl Koks.
Ove godine na Egzitu anketirani bi najviše želeli da čuju "Daft Punk" i DJ-a Dejvida Getu. Manu Čao je, prema procenama prosečnog posetioca, napravio najbolju žurku prošle godine.
Na Egzit prosečan posetilac dolazi autobusom i odgovara mu da festival traje četiri dana. Nikada se nije izgubio i nikada nije upražnjavao seks na Petrovaradinskoj tvrđavi tokom festivala.
Takođe, prosečan posetilac nije siguran da li njegova politička uverenja i aktivnosti nešto zaista menjaju.
Festival Egzit će ove godine biti održan od 9. do 12. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi, a sve ulaznice za deseti Egzit po promo cenama su rasprodate.
Ulaznice se trenutno prodaju po ceni od 5.990 dinara, što je 40 odsto od redovne cene ulaznice koja će koštati 9.990 dinara. Broj ulaznica je ograničen. Svaki kupac može da naruči maksimalno četiri ulaznice, a rok za uplatu je sedam dana od rezervacije kompleta karata na sajtu festivala: www.exitfest.org.

Нема коментара: