21. 1. 2009.

Dino Šaran: Večne pesme


Sarajevska rock grupa Letu štuke već je svojim prvim istoimenim albumom iz 2005. godine oduševila jednako kritiku koliko i publiku svojim posebnim "minimalističkim izrazom", a nakon prošlogodišnjeg "Proteini i ugljikohidrati" bend je definitivno postao regionalno poznato i ugledno ime u rocku

Njihov lider Dino Šaran još je od ranije pisao brojne pesme i za druge izvođače. Zbog toga činjenica da on toliko sluša druge albume, da je toliko upoznat sa zbivanjima na sceni, i to ne samo aktualnim već još od pionirskih dana domaćeg rock and rolla – predstavlja veliko iznenađenje.
Upravo s tom stranom ličnosti Dine Šarana možete se upoznati u emisiji "Sto vječnih" na talasima BH Radija 1 u sredu (danas) 21. 01. od 22:15.
Dino Šaran je, nakon Nune Arnautalića, drugi gost ove emisije u kojoj sada svoje kandidate za večne pesme predstavljaju pripadnici struke, dakle sami muzičari i autori, producenti, diskografi i muzički novinari iz celog regiona.
U narednoj emisiji Šaran predstavlja svoja 24 predloga – nesrećan što je mogao predložiti samo tako malo songova. Kako kaže, on bi ih sam mogao izabrati više od stotinu.
Ipak, otkrivajući koje grupe i izvođače najviše voli da sluša, koje pesme su na njega ostavile najveći utisak i u nekim slučajevima presudno uticale i na ono što će on raditi, Dino je za preslušavanje u emisiji izvukao prave bisere: od Arsena Dedića, kojeg posebno ceni, Indexa, Bijelog dugmeta, Azre, Idola, Eletričnog orgazma, Pankrta do nekih izvođača iz novije generacije... i, verujte, istinski ćete uživati u njegovim najdražim pesmama.
Koje su songove fanovi izabrali kao 100 večnih u glasanju koje je trajalo pune dve godine možete pogledati na portalu 100vjecnih.ba.

Нема коментара: