31. 1. 2009.

100 vječnih: I muzičari biraju pesme

Svoje predloge dali Ismet Arnautalić, Dino Šaran, Arsen Dedić...

Agencija "Panta Rhei" producent je projekta "100 vječnih" u okviru kojeg će u istoimenoj emisiji BH Radija 1 biti izabrano 100 večnih pop i rok pesama.
Od oktobra 2006. do oktobra 2008. izabrano je "100 vječnih pop i rok pjesama", što je činilo prvi ciklus ovog jedinstvenog projekta u regionu. Sada je na redu drugi ciklus koji bi trebao da bude završen prigodnom ceremonijom i koncertom.
U emisiji "100 vječnih" na talasima BH Radija 1 u prvom ciklusu glasali su ljudi iz celog sveta, od Australije do Azije, i naravno, kao najbrojniji, iz svih zemalja regiona, a na portalu www.100vjecnih.ba je tokom dve godine bilo evidentirano blizu 395.000 posetilaca.
Izbor će biti nastavljen drugim ciklusom, u kojem će svoje predloge izneti muzičari, autori, producenti, diskografi i muzički novinari iz regiona.

Glasanje struke u emisiji "100 vječnih" 14. januara otvorio je Ismet Nuno Arnautalić, čija je pesma broj jedan "Bacila je sve niz rijeku", a svoje predloge dali su, između ostalih, i Dino Šaran, lider grupe Letu štuke, beogradski rok kritičar Petar Janjatović, Elvis J. Kurtović, Arsen Dedić, Enes Zlatar Bure... U nastavku serijala gostovaće Zrinko Tutić, Husein Hasanefendić, Momčilo Bajagić Bajaga, Zdravko Čolić... Njihovi glasovi za večne biće dodati već evidentiranim glasovima publike.

Нема коментара: