12. 12. 2008.

Promocija novog albuma grupe Irish Stew


Beogradska grupa Irish Stew održaće promociju svog drugog albuma „Dare to Dream“ (One records, 2008) u Livingroom-u SKC-a, 12. decembra u 22h. Ova grupa je poznata po svojim energičnim nastupima koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim

Irish Stew izvodi jedinstvenu kombinaciju irske i moderne rok muzike sa elementima svih drugih muzičkih žanrova. Album „Dare to Dream“ predstavlja dosadašnji vrhunac karijere benda,sa 12 pesama, od kojih su dve obrade irskih tradicionalnih pesama. Album je izdat u martu 2008! Nakon devetomesečne turneje širom Srbije, bend finalizuje promociju albuma beogradskim koncertom. Karte su u pretprodaji na blagajni Livingrooma. Broj karata je ograničen.

Priča o bendu Irish Stew počinje krajem 2002. godine. Boki i Neša tada su bili poznanici koje je vezivala ljubav prema irskoj muzici. Posle nekoliko neuspelih pokušaja, Neša ipak uspeva da nagovori Bokija da osnuju bend i prva proba desila se u januaru 2003. godine. U početku je to bilo “sviruckanje“ za svoju dušu, ali tokom narednih nekoliko meseci Bokiju i Neši se priključilo još članova i cela stvar polako postaje sve ozbiljnija. Bend dobija ime u junu 2003. neposredno pred prvi javni nastup 26.06.2003. u emisiji “Celtic Night” na talasima radio Obrenovca. Ubrzo zatim Irish Stew počinje aktivno da svira širom Srbije gde iz koncerta u koncert stiče sve veći broj fanova, a o tome dovoljno govori činjenica da je bend u tom periodu “pokupio” nagrade publike na svim festivalima demo bendova na kojima je učestvovao.

Iako je pri osnivanju imao za cilj da svira obrade irskih tradicionalnih pesama, bend je vremenom muzički sazrevao, akcenat je stavljen na autorske pesme i muzika koju Irish Stew sada svira može se opisati kao mešavina punk-rock zvuka i raznih drugih muzičkih pravaca, insiprisana irskim muzičkim motivima. Kao plod autorskog rada, logično, usledilo je i snimanje albuma prvenca pod nazivom “So Many Words…” koji bend objavljuje za izdavačku kuću “One Records” u oktobru 2005. godine. Nakon toga, nastavljene su koncertne aktivnosti, bend nastupa na gotovo svim značajnijim rock festivalima u Srbiji i istovremeno radi na novim pesmama koje će ostaviti još jači autorski “pečat”. Konačno, u martu 2008. objavljen je novi studijski album pod nazivom “Dare to Dream” ponovo u izdanju “One Records”- a.

Нема коментара: