12.12.2008.

Coldplay najpopularniji strani bend u Srbiji!


Prema rezultatima ankete koju je Kontra magazin sproveo treći put za redom britanski sastav Coldplay je sastav koji bi domaća publika najradije videla na jubilarnom desetom Exit festivalu 2009. godine

U anketi je ove godine glasalo 2748 posetioca sajta a bio je ponuđen izbor od ukupno 186 izvođača! Posetioci su mogli da glasaju za najmanje jednog izvođača ili da izaberu veći broj izvođača sa ponuđene liste u anketi koja je trajala od 19. novembra do 10. decembra. Na pitanje ‘Na EXIT-u 09 voleo bih da vidim' najviše posetilaca, njih 801, glasalo je za sastav Coldplay.
Na drugom mestu se nalazi sastav AC/DC, na trećem mestu sastav Rage Against The Machine na četvrtom mestu sastava Rammstein dok je na petom mestu Amy Winehouse. Prošle godine na prvom mestu se našao sastav Depeche Mode dok su Coldplay bili na petom mestu. Pri vrhu liste nalaze se i izvođači poput Radiohead, Metallica, Pearl Jam, The Cure, R.E.M., Linkin Park, Iron Maiden, U2, The Killers i Bon Jovi. Prema anketi koju smo prvi put sproveli 2006. godine, Red Hot Chili Peppers su bili najpopularniji strani bend u Srbiji. U anketi koja je trajala mesec dana, od 24. decembra 2006. do 24. januara 2007. godine učestvovalo je 828 posetilaca magazina. Tada se spisku se našlo 36 izvođača na drugom mestu su bili Depeche Mode, The Cure na trećem, Radiohead na četvrtom i Coldplay na petom mestu. Prema rezultatima ankete 2007. godine Depeche Mode je sastav koji bi domaća publika najradije videla na Exit festivalu 2008. godine. U anketi je ove godine glasalo 1834 posetioca sajta a bio je ponuđen izbor od ukupno 113 izvođača. Na drugom mestu se nalazio sastav Radiohead, na trećem mestu sastav Led Zeppelin, na četvrtom mestu sastav The Cure dok je na petom mestu bio sastav Coldplay.

Kompletna lista izvođača nalazi se na adresi www.exit.kontraweb.net

Нема коментара: