26. 12. 2008.

Plavi orkestar: Veliki povratak


Jedan od omiljenijih pop bendova u bivšoj Jugoslaviji, sarajevski Plavi orkestar, sprema se da muzičku scenu u 2009. godini obeleži novim pesmama i velikom povratničkom turnejom

Saša Lošić i ekipa ući će u studio početkom januara i početi snimanje albuma što će označiti i početak novog poglavlja u biografiji Plavog orkestra, koji je poslednji album objavio pre skoro deceniju.
Frontmen grupe Saša Lošić - Loša je protekla dva meseca proveo u Nemačkoj, gde je komponovao nove pesme.
- Pesme za novi album su skoro gotove. Pune su dobrog raspoloženja, optimizma i nema laganih pesama, otkrio je Loša za sarajevski "Dnevni avaz".
Što se turneje tiče, "Plavci" nemaju megalomanskih planova i planiraju da sviraju u nekoliko regionalnih centara.
- Nema tu neke posebne strategije, ali nakon 100 svirki, koncerti dolaze u opasnost da postanu tezge, a mi to ne želimo. Ponekad imam osećaj da smo poslednji dinosaurusi ovog regiona. Ali, ljudi vole šareni cirkus zvani Plavi orkestar. U Sarajevu smo počeli i Sarajevu ćemo snimiti i novi album, kaže Loša ne otkrivši u kojim gradovima će nastupati.
Loša ujedno, sa rediteljem Pjerom Žalicom, radi i na završetku snimanja dokumentarnog filma o Plavom orkestru.
Zbog rada na novom albumu odbio je mnoge poslovne ponude, među kojima je i film Drgana Bjelogrlića "Rode u magli".
- Propuštam određene stvari, jer je Plavi orkestar prioritet, naglasio je frontmen benda koji je imao velike hitove poput "Suada", "Šta će nama šoferima kuća", "Kaja", "Good Bye Teens", "Parajlija", "Sava tiho teče"...
Bend Plavi Orkestar osnovan je 1983. godine u Sarajevu, u okviru pokreta "New primitives", zajedno sa Zabranjenim Pušenjem, Elvis J. Kurtović i drugima. Poslednji put na sceni su se pojavili 2000. godine, a Lošić je od tada bio zauzet pisanjem filmske muzike i drugim projektima.

Нема коментара: