16. 12. 2008.

Još 10.000 karata za Depeche


Nakon što je prvi kontingent od 20.000 karata rasprodat za samo tri nedelje, čak šest meseci pre koncerta, zbog ogromnog interesovanja publike u prodaju je pušteno još 10.000 ulaznica za koncert grupe Depeche Mode koja će 20. maja 2009. nastupiti na Ušću u okviru „Green festa”
Autor: A. Novaković | Foto: northfoto

Ulaznice po ceni od 2.990 (parter), 3.990 (fan pit) i 7.500 dinara (VIP) mogu se kupiti u filijalama „Erste banke” i na sajtu www.gigstix.com. Karte za fan pit su skoro rasprodate i mogu se kupiti isključivo u ekspoziturama „Erste banke”.

Da podsetimo, Depeche Mode će po prvi put svirati u Srbiji i nastupiće na „Green festu” koji 20. maja sledeće godine na Ušću organizuju „Tuborg", „Live Nation” i „State of Exit”. Imena ostalih izvođača će biti saopštena najverovatnije početkom naredne godine.
Dejv Gahan, Martin Gor i Endi Flečer „Tour of the Universe” započinju 10. maja 2009. koncertom u Tel Avivu, a zanimljivo je da će u sklopu ove turneje koja će se sigurno produžiti i tokom 2010. legendarni britanski sastav posle 15 godina pauze svirati i u Americi.
Međutim, najvatrenije fanove najviše zanima kako zvuči 12. studijski album grupe, koji su Depeche Mode snimali u studijima u Santa Barbari i Njujorku. Ploča će po najavama njihove producentske kuće EMI biti izdata početkom aprila 2009. Po nezvaničnim informacijama, prvi singl (najverovatnije numera „Peace Will Come to Me”, čiji se delovi mogu čuti na internetu) biće objavljen u februaru.
- Završili smo album, preostalo nam je samo nekoliko sitnih ulepšavanja. Sjajno se osećam nakon završenog posla i mislim da smo snimili fenomenalnu ploču - izjavio je Dejv Gahan, pevač benda „Depeche Mode”, za „Los Anđeles Tajms” i dodao:
- Imam utisak da ova ploča izlazi iz nekih okvira i da u sebi ima žudnju za spajanjem. Svet se menja. Bilo je sjajno gledati Obamin izbor za predsednika. I sada me podiđu žmarci kada se toga setim. Mislim da smo deo tih emocija uspeli da prenesemo na ploču.
Po njegovim rečima, ukupno je snimljeno 18 pesama, od čega će se 12 numera naći na albumu.
- Imali smo puno izbora jer smo snimili mnogo više pesama nego za bilo koji prethodni album. Možda sam ja stara škola, ali mislim da je pomalo čudno imati više od 12 pesama na ploči - rekao je Gahan koji je napomenuo da su članovi grupe, na predlog Martina Gora, u nekoliko pesama koristili stare analogne sintisajzere iz sedamdesetih i osamdesetih.

Нема коментара: