12.12.2008.

Jinx posle Nove godine rade album


Zagrebački Jinx nastupom 12. decembra u zagrebačkom klubu Tvornica promovišu u Hrvatskoj upravo izašli živi album "Jinx Live", a gitarista i vođa Coco Mosquito najavljuje od početka iduće godine početak rada na novom studijskom albumu i obustavu koncertnih aktivnosti

- To je normalno ponašanje, bar što se tiče ovog banda. Album “Na zapadu” izdali smo prije godinu i pol i u tom razdoblju bili koncertno aktivni. Izvrtili smo repertoar od oko 27 pjesama i bili svugdje gdje god je bilo smisla svirati. Osobno me je sram s istim repertoarom u neki grad doći četiri puta pa je pravo vrijeme za pauzu, kaže Mosquito za zagrebački dnevnik Večernji list..

Osim Tvornice, Mosquita, pevačicu Jadranku Ivaniš-Yayu i drugove očekuju još svirke 20. decembra u Sportnoj dvorani u Velenju i 31. decembra na dočeku Nove godine u Dubrovniku, pre najavljene koncertne pauze. Mosquito najavljuje da će se novi album razlikovati od prethodnih ostvarenja Zagrepčana.

- O budućem albumu još ne znam ništa! Tek ćemo ga početkom 2009. početi raditi… Jinxi su odabrali put koji svaki put vodi u nešto drukčije i na kojem neće kopirati svoj rad. Vjerujemo da je takav pristup pravi put za dugotrajnije zabavljanje glazbom, ističe muzičar.

U Tvornici 12. decembra bend promoviše svoj prvi živi album u karijeri „Jinx Live“ (Dallas Records), snimljen na prošlogodišnjoj turneji po Hrvatskoj u korist albuma "Na zapadu" (2007), sa kojim se bend vratio na scenu posle petogodišnje pauze. Najavni singl su "Ruke".

Нема коментара: