19. 12. 2008.

Erotic Biljan & His Heretics: Hrvatski rokeri osvajaju Britaniju


Erotic Biljan & His Heretics, stjegonoše punokrvnog rock'n'rolla u Hrvata, ugovorili su internetsku distribuciju svog albuma prvijenca za britansku produkcijsku kuću Dead by Mono
Autor: V. Ž./TPortal

Ne znate još tko su Erotic Biljan & His Heretics? Ukratko – urlik. Ritam. Gitara. Zvučni zid. Oni su žestoki, grubi i pomalo usnulom hrvatskom rock'n'rollu udahnjuju novi život. Oslanjajući se na moćne garažne rifove, tutnjajući ritam i zarazne melodije, Erotic Biljan & His Heretics potvrđuju mjesto u samom vrhu garažne rock glazbe na ovim prostorima.

Zašto Heretics? Zato što na neki način jesu rock'n'roll heretici - još uvijek vjeruju u njega! Publika je izvrsno prihvatila njihove r'n'r heretične propovijedi te prihvatila njihovu vjeru, izabravši ih za najbolji bend Art & Music festivala 2006, a godinu dana kasnije eminentni portal muzika.hr proglasio ih je najboljim novim izvođačima.

Rijetko koji bend se može pohvaliti da je dijelio stejdž s toliko vlastitih uzora kao što je to slučaj s Hereticima. Ravnopravno su zasvirali na istoj pozornici s poznatim facama kao što su MC5, The Cynics, Iggy and the Stooges, The Nomads te mnogi drugi. Nakon brojnih turneja s više od 200 odrađenih koncerata, mahom u Sloveniji i Austriji, Heretici su odlučili proširiti svoju rock'n'roll religiju na još veći dio Europe. Njihov album prvijenac 'Supersticky' odsad je dostupan britanskoj i široj javnosti preko spomenute producentske kuće Dead by Mono.

Navedena kuća je specijalizirana za garage, punk, surf i zvuk 60-ih, pa se na istoj etiketi, pored njihovih vlastitih izdanja poput The Cosmic Vampires, mogu pronaći izdanja legendarnih Hellacopters, The Dirtbombs, The Lyers, The Demons, The Love me Nots i The Staggers. Dead by Mono se već više od desetljeća bavi garage, punk i surf produkcijom u Britaniji, a Heretici su ovim izlaskom potvrdili da se ravnopravno nose sa svjetskom garažnom elitom. Svi domaći poklonici screamadelic garage rock'n'rolla željni heretičnih zvukova 'Supersticky' mogu pronaći u Fonoteci.

Нема коментара: