26. 12. 2008.

Emir & Frozen Camels: Bukovica najavljuje odličan CD


Emir Bukovica, lider rok grupe Emir & Frozen Camels, trenutno šuti kao zaliven o svojim poslovnim planovima za 2009. godinu, koji su, po svemu sudeći, veliki. Jer, na naš upit kako bi ocijenio godinu na izmaku kada je riječ o onome što je napravio njegov bend, Bukovica kaže da je bila dobra, ali da će im 2009. biti još bolja
Dnevni Avaz

- Bit će svega. Novi album je u završnoj fazi i oni koji su ga imali priliku do sada čuti kažu da je odličan - ističe Emir.

Snimanje na Floridi

Nakon nekoliko dana provedenih sa roditeljima u BiH, Bukovica ide u Dubrovnik, gdje će proslaviti Novu godinu.
Zbog novog albuma Bukovica je u 2008. često boravio na Floridi, gdje je i snimao veći dio njihovog novog muzičkog materijala, a radilo se i u Beogradu, Zagrebu, Sarajevu...
Svoj doprinos novom materijalu dat će i Dino Šukalo, producent i muzičar, u čijem su studiju već ranije snimljene neke pjesme.

Jedan od producenata novog albuma "Smrznutih kamila" je jedan od najoriginalnijih muzičara sa naših prostora Rambo Amadeus, inače Emirov prijatelj. Rambo je već kao izvođač gostovao na prošlom albumu "Kamila", na pjesmi ''Uhljup-Glamour papak", ali će biti interesantno vidjeti šta će nastati iz njegove producentske saradnje sa našom rok grupom.

Smrt menadžerice

U studijima "DSH" i "Translucent Records" na Floridi Emir je radio sa svojom američkom postavom "smrznutih kamila" koju čine: Deni Šepard (Danny Shepard), Darel Nut (Darrell Nutt) i Majk Rodžers (Mike Rogers).

- Imat ćemo po prvi put i bh. izdavača, što je novina. Vjerovatno će to biti "Hayat Production". Na albumu ćemo imati i brojne goste, iznenađenja, ali o tome u 2009. Nedavno nam je umrla i bivša menadžerica Mirela Glavaš iz Zagreba, kojoj su bile 33 godine, i ta nas je vijest sve veoma pogodila - govori Bukovica.

Нема коментара: