26. 12. 2008.

357: "Najtraženiji" - novi album benda


Bend koji je svoju karijeru počeo tako što je "svake srede" svirao obrade bendova Faith no more i Nirvana 357, izdao je novi album "Najtraženiji" za PGP-RTS

Kako poručuju članovi benda, ovaj album je "ultimativni odgovor da rokenrol ne samo da postoji već je u ogromnom naletu".
"U ovim danima, naš napor na prvi pogled može da se pričini kao običan muzički CD sa trinaest pesama, kao svakidašnja sinteza analognog i digitalnog, koju potpisuju 'sumnjiva' (najbolja!) imena svog zanata. Ali ovaj CD je i više od toga. Ponosni smo na činjenicu da posle dužeg vremena srpska kulturna javnost ima priliku da čuje album koji bi mogao da postane temelj našeg novog, srpskog mainstream-a!", piše u saopštenju benda.

357 je jedna od retkih grupa kojoj polazi za rukom da u jednoj pesmi dodirne energiju jazz, soul, funk, hiphop, metal, ska, punk i reggae muzike. I ne samo to... Poznati su po svojim iskrenim, politički angažovanim i duhovitim tekstovima, pa se tako među 13 pesama na albumu našla obrada pesme "Selo gori a baba se češlja".

"Najtraženiji" je, kako kažu mnogobrojni članovi benda 357, "mala enciklopedija i uputstvo za upotrebu, mapa za kretanje putevima ljubavi, samoće, gubitka, strpljenja, svega što doručkujemo, ručamo, večeramo, svega što sanjamo i svega sto živimo".

Нема коментара: