1. 10. 2008.

Petrol objavio „Nezgodno vreme, opasne dane“

Mlada beogradska grupa Petrol objavila je svoj prvi album „Nezgodno vreme, opasni dani“. Ovo je drugo izdanje u ediciji „Nova srpska scena“ kojom produkcijska kuća „Digimedija“, u saradnji sa izdavačkom kućom „Odličan Hrčak“, želi da predstavi novi talas domaćih bendova

Bend Petrol nastao je u proleće 2003. godine, te je ubrzo postao koncertno aktivniji pa su usledili nastupi sa grupama Obojeni program i Disciplin A Kitschme, dva puta su se predstavili na festivalu „Exit“, a zatim i na „Art&Music“ festivalu u Puli.
Posle nekoliko personalnih promena, bend se konačno u jesen 2006. ustalio kao trio koji čine Ilija Duni (glas i gitara), Milan Bukejlović Buki (bubnjevi) i Ana Janković (analogni sintisajzer i električne orgulje). Od tada grupa nastupa često po gradovima u Srbiji, a kao jedno od najzanimljivijih iskustava ističu nastup za štićenike Specijalne bolnice u Centralnom zatvoru prošlog leta.
Sastav Petrol je afirmaciju doživeo i kroz rubriku „Scena“ veb magazina „Popboks“, a u sopstvenoj produkciji 2004. godine objavio je EP sa pet pesama, te je učestvovao sa tri numere na kompilaciji „Zdravo, zdravo, zdravo“.
Album „Nezgodno vreme, opasni dani“ sniman je od jula 2007. do marta 2008. godine u zagrebačkom studiju „Kramasonik“ i sadrži deset pesama. Ovo izdanje od sutra će moći da se kupi u „B92 šopu“, a od sledeće nedelje i u ostalim muzičkim prodavnicama. U ediciji „Nova srpska scena“ već je objavljen album prvenac grupe Nežni Dalibor, a očekuju se izdanja bendova Repetitor i Slaptrap.

Нема коментара: